Westbrook i Beverley su često imali nesuglasice na terenu

 DAVID BERDING/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA David Berding/Getty Images/Profimedia
TRADE S JAZZOM

Lakersi se riješili igrača kojeg nisu nikom željeli dati i doveli veterana koji se sukobljavao s Westbrookom

Klub iz Los Angelesa doveo je veterana na poziciji playmakera.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 25. kolovoz 2022. 07:34

Izgleda kako se počinju slagati kockice u NBA ligi nakon što je Kevin Durant ipak odlučio ostati u NBA ligi. Naime, ESPN-ov novinar Adrian Wojnarowski je objavio kako su Los Angeles Lakersi i Utah Jazz dogovorili novi trade u kojem sudjeluju tri igrača.

Lakersi će tako dobiti iskusnog veterana Patricka Beverleyja dok u suprotnom pravcu idu Talen Horton-Tucker i Stanley Johnson. Ovo je drugi put ovog ljeta da je Beverley mijenjan - bio je dio onog velikog posla u kojem je Rudy Gobert zamijenio Jazz Minnesotom, a bilo je jasno kako ga momčad iz Salt Lake Cityja neće zadržati do kraja sezone jer se ne uklapa u njihove planove stvaranja nove, mlade momčadi.

Beverley je poznat po svojoj obrani i trash talku, a u karijeri je igrao za Houston, LA Clipperse i Minnesotu. Bit će zanimljivo vidjeti i kako će on surađivati s Russellom Westbrookom s obzirom na to da su njih dvojica godinama imali sukobe. Sada su u istoj momčadi, a pitanje je, doduše, hoće li Westbrook dočekati početak sezone u Lakersima jer ga momčad već duže vremena želi tradeati.

Zanimljiva je priča i s Horton-Tuckerom. Ovaj 21-godišnjak je izabran od Lakersa 46. pickom na draftu 2019. godine, a u prve dvije sezone je nagovijestio potencijal zbog kojeg ga momčad nije željela mijenjati prošlog ljeta u bilo kojim tradeovima. Dapače, zbog traženja Toronta i Sacramenta za njegovim angažmanom u poslovima za Kylea Lowryja i Buddyja Hielda ta su dva tradea propala. Nakon toga je Horton-Tucker odigrao lošu sezonu pa je sada mijenjan u puno manjem poslu. Stanley Johnson je uključen u ovaj posao da bi funkcionirale plaće s obje strane. Doduše, njegov odlazak znači kako su Lakersi otvorili još jedno mjesto na rosteru pa u nekom budućem poslu teoretski mogu dovesti dva igrača za jednoga...

Linker
26. travanj 2024 02:16