RONALD MARTINEZ Getty Images Via Afp
SLAVIO I MIAMI

Lakersi uništili Warriorse, LeBron otvorio utakmicu na nesvakidašnji način: ‘Nisam htio ništa forsirati‘

Golden State Warriorsi su ostali ispod 100 poena tek peti put u 92 utakmice ove sezone
Piše: SN, HinaObjavljeno: 07. svibanj 2023. 07:46

Los Angeles Lakersi stigli su do prednosti u seriji (2:1) utakmicom u kojoj su zaledili Golden State Warriorse na -30 (127:97). LeBron James nije uputio niti jedan šut u prvoj trećini što se dogodilo po prvi put u njegovom NBA rekordu od 275 playoff pojavljivanja, ali unatoč tome bio je jedan od ključnih igrača na terenu te je u konačnici upisao 21 poen, osam skokova i osam asistencija.

- Tako se utakmica odvijala, a ja nisam htio ništa forsirati - reći će ‘Kralj‘ nakon susreta uz dodatak:

- Mi smo jedna od najboljih obrambenih momčadi u ligi, možda i najbolja.

Anthony Davis bio je prvi strijelac utakmice s 25 poena i 13 skokova, a raspoložen je kod Lakersa bio i D‘Angelo Russell koji je u svoj 21 poen ugradio pet trica.

S druge strane, Warriorsi su ostali ispod 100 poena tek peti put u 92 utakmice ove sezone. Stephen Curry bio je u noći sa subote na nedjelju njihov najbolji strijelac s 23 poena, Andrew Wiggins dodao je 16, a Klay Thompson 15.

image
RONALD MARTINEZ Getty Images Via Afp

Miami poveo protiv New Yorka

Košarkaši Miami Heata pred svojim su navijačima svladali New York Knickse sa 105:86 u trećoj utakmici konferencijskog polufinala NBA lige odigranoj u Kaseya Centeru na Floridi, čime su poveli s 2:1 u seriji na četiri pobjede.

Bio je to dvoboj koji je protekao u nadmoći domaće momčadi, jer gosti iz New Yorka nijednom nisu bili u vodstvu, a već u prvoj četvrtini su upali u dvoznamenkasti zaostatak. Knicksi su uspjeli završiti prvi dio igre s osam poena zaostatka, ali kad je Miami početkom druge četvrtine ponovno došao do +10, prednost momčadi Erika Spoelstre više nije padala na jednoznamenkasti broj.

Jimmy Butler je ponovno bio pokretačka snaga Heata, a dvoboj je završio s 28 poena. Max Strus je ubacio 19 poena, a Bam Adebayo je spojio 17 poena i 12 skokova. Kyle Lowry je dodao 14 poena.

Knicksi su imali lošu šutersku večer (31/91 iz igre, 8/40 za tricu). Jalen Brunson je ubacio 20 poena uz sedam asistencija, Josh Hart je spojio 15 poena i 12 skokova, a Julius Randle 10 poena i 14 skokova.

Četvrta utakmica serije bit će odigrana u Miamiju u noći s ponedjeljka na utorak (1.30 sati) po srednjoeuropskom vremenu.

Linker
22. travanj 2024 23:17