USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA
OGLASIO SE ‘KRALJ‘

LeBron donio odluku o nastavku karijere: ‘Pravo pitanje je mogu li igrati pošteno, bez da varam ovu igru‘

Već odavno se priča kako bi James želio zaigrati jednu sezonu u istoj momčadi sa sinom Bronnyjem
Piše: SN/HinaObjavljeno: 13. srpanj 2023. 09:53

Kralj će i dalje stolovati u svom kraljevstvu, barem još jednu sezonu. Iako je LeBron James nakon ispadanja Los Angeles Lakersa u prošlosezonskom finalu Zapadne konferencije od Denver Nuggetsa nagovijestio da neće igrati sljedeće sezone, to se neće dogoditi.

- Više me ne zanima koliko ću poena postići, te što mogu, a što ne mogu na terenu. Pravo pitanje za mene je mogu li igrati pošteno, bez da varam ovu igru. Dan kada neću moći dati sve od sebe na terenu, bit će to i moj posljednji. Srećom po vas taj dan još nije došao - rekao je James na dodjeli nagrada ESPY.

James je osvojio nagradu za rekordnu prošlu sezonu, kada je izbio na prvo mjesto ljestvice strijelaca svih vremena u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu, nadmašivši broj poena koje je prethodno skupio Kareem Abdul-Jabbar. Dodao je kako mu je treniranje njegovih sinova pomoglo da zadrži svjež pogled na sport kojim se bavi više od dva desetljeća.

Upravo se LeBronov sin Bronny spominje kao najveći razlog zbog kojeg će ‘Kralj‘ igrati i sljedeće sezone. Naime, Bronny bi od ljeta 2024. trebao igrati u NBA ligi, a LeBron je odavno rekao kako mu je želja zaigrati u istoj momčadi sa sinom.

Inače, James je u prošloj sezoni imao prosjek od 28,9 poena, 8,3 skokova i 6,8 asistencija.

Linker
29. travanj 2024 15:08