LeBron James i Dion Wright

 SCREENSHOT: VIDEO
JEDNOM U ŽIVOTU

LeBron igrao protiv amatera, svi se sprdaju s njegovim čuvarom: ‘Natjerao ga je da se bori za život‘

No, niti amater nije ostao dužan. Žestoko je odgovorio kritičarima. I u pravu je...
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 17. srpanj 2022. 18:48

LeBronu Jamesu očito je dosadilo samo trenirati pa je prvi put nakon 2011. odlučio zaigrati Drew ligu, na kojoj amaterski košarkaši imaju priliku igrati protiv profesionalaca.To je ljetna liga na kojoj često gostuju NBA igrači, ali rijetko prave zvijezde kao što su James ili DeMar DeRozan, koji je zaigrao s Jamesom u postavi. Kad ga već prošlog ljeta nije doveo u Lakerse, James ga barem ima u ekshibicijskim utakmicama.

Uglavnom, momčad Cheaters, u kojoj su igrali James i DeRozan zajedno, pobijedila je sa 104:102, a najbolji igrač utakmice bio je baš James. Zabio je 42 poena (šut 18/36), uz 16 skokova. DeRozan je zabio 30 (šut 9/24). Sve to su s tribina gledali brojni NBA igrači, poput Draymonda Greena, Montrezla Harrella, Kendricka Nunna i Talen Horton-Tuckera.

Priča oko nastupa Jamesa u Drew ligi odmah je zaokupila američke medije koji su željni ‘prave‘ košarke. Društvene mreže prepravili su LeBronovi isječci s ove utakmice, a posebno je na udaru medija bio Dion Wright, košarkaš momčadi Black Pearl Elite protiv koje je igrao ‘Kralj‘.

On se cijelu utakmicu maksimalno trudio čuvati ponajboljeg košarkaša svih vremena, a za to je ‘nagrađen‘ sarkastičnim statusima na društvenim mrežama. Tako je američki medij Bleacher Report izvukao jednu fotografiju Wrighta razrogačenih očiju uz natpis ‘LeBron je ovog čovjeka natjerao da se bori za život‘.

No, Wright nije ostao dužan. Ubrzo je odgovorio na svojem Twitteru:

"On je ubacio 40 poena, ja 20. Za svaka njegova 2 poena, ja sam ubacio 1. On je uistinu igrač koji se pojavi jednom u životu. Mi nismo imali NBA igrača, oni su imali 2 i izgubili smo samo s 2 poena. Da se LeBron nije pojavio, sigurno bi pobijedili", napisao je Wright.

On je u rano jutro prije utakmice saznao da će igrati protiv LeBrona i biti za njega zadužen u obrani. Zvao ga je kolega iz momčadi Mike Nwabuzor te ga obavijestio o tome. Bilo je to u 3 ujutro, a Wright je novinarima kasnije rekao da nakon toga više nije mogao zaspati. Pripremao se za utakmicu za koju smatra da je dobro odradio.

"Ovo je jedinstvena prilika koja se pruža jednom u životu, a ja sam dao sve od sebe na ovoj utakmici. Mirno ću zaspati nakon ovog dvoboja", rekao je Wright.

Ovaj 30-godišnjak je košarku igrao na sveučilištu St. Bonaventure, ali nije bio dovoljno dobar da bi se približio NBA ligi. Jednu sezonu je proveo u Japanu, a od 2019. do 2021. je bio član ukrajinske momčadi Cherkasy. No, posljednjih godinu dana nije igrao profesionalnu košarku, a nastup protiv LeBrona sigurno mu je vrhunac karijere.

Zbog toga mu sigurno nisu dobro sjele šale na njegov račun posebno jer je malo tko istaknuo da je LeBron trice gađao 2/13, a promašio je i slobodno bacanje u samoj završnici utakmice te tako omogućio protivnicima da imaju šut za pobjedu. Međutim, do toga ipak nije došlo.

Inače, ova utakmica je privlačila pažnju američkih medija i zbog toga što je bilo najavljeno da bi mogao igrati i Kyrie Irving. No, kontroverzni play na koncu se odlučio za odlazak u kamp koji je organizirao Phil Handy, trener koji ga je pet sezona trenirao u Clevelandu. I to dobilo veliki publicitet jer Phil Handy je jedan od pomoćnih trenera Lakersa.

A znamo da kompletna liga čeka dan - koji po svemu i nije baš tako blizu - u kojem bi Irving preselio u Los Angeles te ponovno zaigrao u istoj momčadi s LeBronom Jamesom.

Linker
20. travanj 2024 09:43