DAVID BERDING Getty Images Via Afp
IZBAČEN IZ TAKTA

LeBron na rođendan poludio na suce: ‘Prokleti poklon. Za kog vraga to imamo? I Stevie Wonder je vidio...‘

Odluka da mu se umjesto trice pripišu samo dva poena razbjesnila je zvijezdu LA Lakersa
Piše: Anđela VukoObjavljeno: 31. prosinac 2023. 14:17

LeBron James nije sinoć proslavio 39. rođendan na najbolji način. Njegovi LA Lakersi izgubili su od Minnesota Timberwolvesa 106:108 nakon kontroverzne sudačke odluke u posljednjim sekundama susreta.

Pri rezultatu 107:104 za Minnesotu, 31 sekundu do kraja, Anthony Davis izborio se za loptu i dodao je LeBronu koji je postigao tricu za izjednačenje tri sekunde prije kraja.

Sve je izgledalo idealno za Lakerse dok sudac nije dodijelio samo dva poena. Odluka je to koja je razbjesnila LeBrona, posebno nakon što su suci i nakon ponovnog pregledavanja situacije zaključili da se radi o dva poena.

- Za kog vraga imamo ponovni pregled situacije? Moramo li ga pregledati čak i ako je pregled pogrešan? Tko je u centru za pregled? Imamo li tamo robote koji prave Tesle? Što se događa? - žalio se James, a njegove je izjave prenio ESPN.

- Netko tko jede sendvič sa šunkom donio je odluku - dodao je.

I nije se tu zaustavio.

- Noga mi je bila iza crte. Možete vidjeti razmak između prednjeg dijela mog stopala i linije za tri poena. Možete jasno vidjeti parket. Stevie Wonder to vidi - rekao je ironično, uz dodatak:

- Čak i ako sam nakon toga nogom stao na liniju, nema veze. Kada je lopta izašla (iz njegovih ruku) nisam stao na liniju.

LeBron je nakon utakmice na Instagramu objavio i sliku na kojoj se jasno vidi kako su njegove dvije noge bile iza linije za tri poena u trenutku šuta.

"Tako…! WTF? Prokleti rođendanski poklon", napisao je uz fotografiju.

James je utakmicu završio s 26 poena čime je postao 11. igrač u povijesti lige koji je zabio 25 ili više poena nakon što je napunio 39 godina.

Lakersi se trenutno nalaze na devetom mjestu Zapadne konferencije s omjerom 17-16. Iduću utakmicu igraju večeras u 1 sat nakon ponoći protiv New Orleans Pelicansa. Nakon toga ih očekuje povratak u Los Angeles gdje će odigrati 11 od sljedećih 12 utakmica.

Linker
23. travanj 2024 07:02