MIKE EHRMANN/Getty Images/AFP
Junaci Lakersa

LeBron: ‘Želim poštovanje koje zaslužujem‘ Davis: ‘Osvojili smo titulu za Kobea, našeg velikog brata‘

Nakon pobjede protiv Miami Heata u velikom NBA finalu oglasili su se glavno protagonisti
Piše: SNObjavljeno: 12. listopad 2020. 08:05

LeBron James i Anthony Davis odveli su Lakerse do 17. naslova u NBA povijesti i njihovog prvog nakon deset godina.

LeBron je proglašen MVP-om NBA finala, a nakon susreta je rekao:

"Puno mi znači što predstavljam ovu franšizu, želio sam je vratiti gdje joj je mjesto i uspio sam. Čast mi je biti član ove povijesne franšize i zahvalan sam svima, trenerima i suigračima, što smo došli ovdje", rekao je LeBron, kojem je to četvrti naslov MVP-a finala. Više od njega ima samo Michael Jordan, njih šest.

"Traje li i dalje moj vrhunac? Pustit ću vas da o tome pričate, meni je važno da pomažem suigračima. Želim dobiti poštovanje koje zaslužujem."

image
MIKE EHRMANN/Getty Images/AFP

O suradnji s Davisom.

"Obojica smo stavili ego po strani i želimo najbolje za momčad. U Clevelandu sam želio u prvih 7 godina da me netko gura, isto tako u Miamiju i sada u Lakersima. Davis mi puno znači, vjerujem mu, a mislim da i on meni", zaključio je LeBron.

Sam Davis se pak dotaknuo tragično poginulog Kobea Bryanta.

image
DOUGLAS P. DEFELICE/Getty Images/AFP

"Znam da nas Kobe gleda s neba i da je ponosan na nas. Prošlu utakmicu igrali smo u njegovim dresovima i željeli smo pobijediti, ali nismo uspjeli. Puno nam znači to što smo igrali za njega, još od kada se tragedija dogodila rekli smo da ćemo igrati za Kobea. Svima nam je bio veliki brat i osvojili smo titulu za njega", rekao je Davis koji je u finalu prosječno ubacivao 25 poena uz 10.7 skokova.

Linker
19. travanj 2024 17:28