Ovo je najkraće zadržavanje LeBrona u playoffu u cijeloj karijeri

 RONALD MARTINEZ Getty Images Via Afp
Vruća NBA tema

LeBrona pitali hoće li još igrati za Lakerse, a javio se i njegov menadžer. Čeka se draft...

‘Kralj‘ je ispao iz doigravanja, a sve zanima hoće li se vratiti u NBA ligu i sljedeće sezone
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 30. travanj 2024. 09:03

Nikada LeBron James nije kraće bio u doigravanju nego ove sezone. U svojoj 21 godina dugoj karijeri 17 je puta bio u playoffu, a aktualno ispadanje od Denvera označilo je tek njegovo drugo ispadanje u prvom krugu doigravanja. Prvo se dogodilo prije tri godina kada je Los Angeles Lakerse eliminirao Phoenix Suns, ali tada je ‘Kralj‘ ipak odigrao šest utakmica. Sada se zaustavio na pet jer je Jamal Murray još jednom postigao koš za pobjedu Nuggetsa u posljednjim sekundama utakmice.

LeBron James ima 39 godina i sasvim je normalno da se nakon ove utakmice postavlja pitanje o nastavku njegove karijere. Nakon poraza od Nuggetsa on je samo kratko odgovorio:

- Iskreno da vam kažem, nemam odgovor na to pitanje. Nisam o tome puno razmišljao - rekao je ‘Kralj‘ kojeg su pitali i je li ovo bila njegova posljednja utakmica za Lakerse.

- Neću odgovoriti na to pitanje.

Bez obzira na svoje godine, LeBron je odigrao sjajnu sezonu. Bio je na prosjeku od 25,7 poena što je dosta da bude deseti strijelac lige, a tome je pridodao 8,3 asistencija, 7,3 skoka i 1,3 ukradenu loptu po utakmici. Jasno je da može još igrati u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu, a to je prije pete utakmice protiv Nuggetsa rekao i njegov menadžer Rich Paul.

- Njegova karijera je nevjerojatna, mislim da ćemo ga vidjeti na parketu i sljedeće godine. Koliko još nakon toga? To ne znam, ali čini mi se da u nogama ima još možda dvije ili tri sezone - izjavio je Paul.

Odavno je poznata LeBronova želja da zaigra u NBA ligi sa sinom Bronnyjem. On se prijavio na ovogodišnji draft, ali zbog problema koje je imao sa srcem stručnjaci ne misle da će biti izabran u prvoj rundi. Naravno, uvijek se može pojaviti klub koji će izabrati sina da bi dobili oca u svoje redove. Naime, LeBron s Lakersima ima ugovor za sljedeću godinu vrijedan 51.415.938 dolara, ali on može ovog ljeta odlučiti da ‘ne pokupi‘ opciju, odnosno da ga razvrgne. Zbog mirovine ili želje za igrom sa sinom u nekoj drugoj momčadi...

Linker
30. travanj 2024 09:05