Kareem Abdul-Jabbar
 JEAN-BAPTISTE LACROIX Afp
PORUKA ANTIVAKSERIMA

Legendarni Kareem Abdul-Jabbar: ‘Igračima koji se ne žele cijepiti treba zatvoriti vrata NBA lige!‘

Jako sam zabrinut što je ovo država u kojoj imamo mnoge glupane‘, kaže slavni košarkaš.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 27. rujan 2021. 16:09

Nekolicina NBA igrača posljednjih je tjedana postala predmet velikih rasprava. Riječ je o igračima koji se ne želer cijepiti protiv COVID-a 19. Njima je javnu poruku poslao Kareem Abdul-Jabbar, jedan od najboljih košarkaša svih vremena.


"NBA bi trebala inzistirati na tome da se svi igrači i osoblje cijepe, a one koji to ne žele napraviti ukloniti iz momčadi. Nema u svlačionici mjesta za igrače koji su spremni riskirati zdravlje i živote svojih suigrača, osoblja i navijača, jednostavno zato što nisu u stanju shvatiti ozbiljnost situacije. Ono što smatram posebno neiskrenim kod tih igrača je njihova arogancija prema imunologiji i drugim medicinskim stručnjacima. Pa ipak, ako im je dijete bolesno ili im je potrebna hitna medicinska pomoć, koliko brzo bi učinili točno ono što su im ti isti stručnjaci rekli?", pita se Kareem Abdul-Jabbar.


Na kraju je poslao poruku svima u SAD-u.


"Oni koji se protive cijepljenju, izravno doprinose rastu smrtnosti od posljedica korone. Jako sam zabrinut što je ovo država u kojoj imamo mnoge glupane koji nisu u stanju sagledati provjerene znanstvene dokaze i doći do racionalnog zaključka".

Linker
26. svibanj 2023 18:29