MIKE NELSON/AFP
TRENIRAO JE OBOJICU

Legendarni trener objasnio ključnu razliku između Jordana i Bryanta: ‘Michael je znao vrijeđati...‘

I jedan i drugi su bili pobjednici - Jordan je s Bullsima osvojio 6 naslova, Bryant s Lakersima 5.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. lipanj 2020. 10:23

Koja je razlika između Michaela Jordana i Kobeja Bryanta? Na to pitanje su se odgovorili u NBA ligi i oko nje tražili jako dugo, posebno jer je Kobe tituliran kao nasljednik velikog Jordana. Kada se na sceni pojavio LeBron James, to pitanje se počelo rjeđe postavljati, ali je dokumentarna serija 'Posljednji ples' u prvi plan vratila Jordana i sve što se događalo oko šampionskih Chicago Bullsa.

Tako se opet počela uspoređivati karijera Jordana sa svim njegovim 'nasljednicima', a obol toj raspravi sada je dao i Phil Jackson, legendarni trener koji je možda i najpozvaniji za ovaj sud s obzirom na to da je do naslova NBA prvaka vodio i Jordana i Bryanta. I to nekoliko puta.

image
KEVORK DJANSEZIAN/GETTY IMAGES

Jackson se nije uhvatio u zamku usporedbe igre ovog dvojca, ali je objasnio ključnu razliku u načinu na koji su Jordan i Bryant vodili svoje momčadi:

"Jordan je znao biti žestok prema svojim suigračima, a znao ih je i vrijeđati dok je Bryant uvijek postavljao primjer na način da nikad nije dopuštao da netko radi više od njega", rekao je Jackson gostujući na video konferenciji NFL momčadi Philadelphia Eagles.

I jedan i drugi su bili pobjednici - Jordan je s Bullsima osvojio 6 naslova NBA prvaka, Bryant s Lakersima 5. Za svih 11 s trenerske je strane zaslužan Jackson.

Linker
17. travanj 2024 14:57