ELSA AFP
NBA TRADE

LUDA ZAVRŠNICA NBA-PRIJELAZNOG ROKA: Dva all-star igrača i jedan prvi pick drafta su u novim klubovima, dogodila se i jedna potpuno nelogična razmjena

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 06. veljača 2020. 22:51

Iako su u četvrtak navečer do 21 sat, kad je istekao rok za razmjene igrača u NBA ligi, klubove promijenili jedan MVP finala, negdašnji prvi pick drafta, dva All-Star igrača i još nekoliko dokazanih startera, konačna ocjena "tržnice" nije previsoka s obzirom da se zapravo nije dogodilo ništa u smislu odnosa snaga između najozbiljnijih kandidata za naslov prvaka ove sezone. Od takvih su aktivni bili samo Clippersi, koji su iz New Yorka i Washingtona doveli negdašnje suigrače u Celticsima - Marcusa Morrisa i Isaiaha Thomasa, a to ih je koštalo samo Moea Harklessa.

Najveći trade napravili su pak Golden State i Minnesota jer u njemu su klubove zamijenili D'Angelo Russell i Andrew Wiggins, dok su Warriorsi dobili i pick prve runde (2021. zaštićem Top 3, nezaštićen sljedeće godine), a Wolvesima poslali još Jacoba Evansa i Omarija Spellmana.

Na pojačanju momčadi u smislu iskustva je veliki posao napravio Miami jer su iz Memphisa stigli Andre Iguodala, Jae Crowder i Solomon Hill, a u drugom su smjeru otišli Justise Winslow, Dion Waiters i James Johnson, s tim da je potonji završio u Minnesoti za Gorguija Dienga. Vrlo aktivni su bili Grizzliesi koji su još doveli Bruna Cabocloa za kojeg su u Houston poslali Jordana Bella.

Potpuno nerazumljivi trade napravili su Cleveland i Detroit s obzirom da je među Cavalierse stigao ponajbolji centar lige Andre Drummond, kojeg su tamo dočekali Kevin Love i Tristan Thompson pa će biti zanimljivo pratiti kako će trener John Bellein do kraja sezone raspodijeliti minute na visokim pozicijama. S druge strane, Pistonsi su za svog stožernog igrača posljednjih osam godina dobili Johna Hensona i Brandona Knighta. Odnosno - gotovo ništa...

Linker
05. svibanj 2024 10:43