Anthony Edwards je na kraju bio bolji od Brandona Ingrama

 STEPHEN MATUREN Getty Images Via Afp
IGRANO 15 UTAKMICA

Ludi kraj NBA sezone: Napokon se rasplelo sve oko playoffa, evo i rasporeda početka borbe za prvaka

Uoči sinoćnjeg programa bilo je jako neizvjesno u Zapadnoj konferenciji
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 10. travanj 2023. 07:57

Gotovo je, regularni dio NBA sezone je završio i poznati su svi sudionici doigravanja, odnosno play-in turnira. Posljednjeg dana su na parketima bili igrači svih 30 momčadi, dobar dio njih je igrao bez najvećih zvijezda odmarajući ih za ono što slijedi od utorka, ali bilo je i onih utakmica koje su bile važne za poredak.

Tako se u Zapadnoj konferenciji rješavao poredak između 5. i 9. mjesta, a uoči tih utakmica bilo je 16 različitih scenarija raspleta. Doduše, Golden State, Lakersi i Clippersi su tražili pobjede protiv Portlanda, Utahe i Phoenixa, kojima te utakmice nisu puno značile pa su se mogle očekivati pobjede, ali dvije od te tri momčadi su pružile veliki otpor.

Warriorsi su ušutkali Blazerse s 55 poena postignutih u prvoj četvrtini, ali zato Jazz nije dozvoljavao da se Lakersi odvoje na razliku veću od desetak poena, a Sunsi su dugo vodili protiv Clippersa. No, na kraju su obje momčadi iz Los Angelesa upisale pobjede te tako osigurale peto (Clippersi), odnosno sedmo mjesto (Lakersi) na Zapadu.

New Orleans i Minnesota su u najzanimljivijoj utakmici večeri međusobno odlučivali tko će imati bolju poziciju u play-in turniru. Pelicansi su bolje ušli u utakmicu imali i 14 poena razlike, a Minnesota je brzo ostala bez Jadena McDanielsa koji se ozlijedio u prvoj četvrtini. No, Anthony Edwards i suigrači se nisu predavali, a možda i ključni trenutak utakmice se dogodio pred kraj druge četvrtine kada je Rudy Gobert za vrijeme minute odmora na klupi udario svojeg suigrača Kylea Andersona. Francuski centar je napravio nešto nezamislivo u NBA ligi, odmah je potjeran u svlačionicu, a taj incident kao da je homogenizirao ostatak momčadi Minnesote koja je nakon toga počela bolje igrati.

Edwardsu se priključio Karl-Anthony Towns, u trećoj četvrtini Minnesota je prvi put povela i uspjela do kraja utakmice sačuvati pobjedu koja ih je odvela na osmu poziciju i bolju poziciju u play-in turniru. Towns je utakmicu završio s 30 poena 8 skokova i 2 asistencije dok je Edwards upisao 26 poena, 13 skokova te po 4 asistencije, ukradene lopte i blokade. Brandon Ingram imao je fantastičnu utakmicu s 42 poena, 12 skokova 7 asistencija i 2 ukradene lopte, ali to nije pomoglo New Orleansu.

Zapadna konferencija se rasplela tako da su na peto mjesto došli Clippersi, šesti je Golden State, sedmi Lakersi, osma Minnesota i deveti New Orleans. Već je poznat i raspored play-in turnira, a on je ovakav:

Noć s utorka na srijedu:

01:30 Miami Heat - Atlanta Hawks (sedma protiv osme momčadi na Istoku)

04:00 Los Angeles Lakers - Minnesota Timberwolves (sedma protiv osme momčadi na Zapadu)

Noć sa srijede na četvrtak:

01:00 Toronto Raptors - Chicago Bulls (deveta protiv desete momčadi na Istoku)

03:30 New Orleans Pelicans - Oklahoma City Thunder (deveta protiv desete momčadi na Zapadu)

Noć s četvrtka na petak:

* igraju se utakmice u obje konferencije u kojima se sastaju poražene momčadi iz utakmica prvog dana protiv pobjednika utakmica drugog dana.

Samo doigravanje počinje u subotu, a i tu je već poznat raspored:

Subota, 19:00 Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets

Subota, 21:30 Boston Celtics - momčad iz play-in turnira

Nedjelja, 00:00 Cleveland Cavaliers - New Yor Knicks

Nedjelja, 02:30 Sacramento Kings - Golden State Warriors

U nedjelju će Milwaukee, Denver i Memphis igrati svoje utakmice protiv momčadi iz play-in turnira a prvu utakmicu serije će odigrati Phoenix i Clippersi. Satnica još nije određena.

image

Luka Šamanič u dvoboju s Anthonyjem Davisom

USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Sports/ddp Usa/profimedia

Spomenimo kako su sinoć na parketima bila dva Hrvata. Luka Šamanić je opet bio starter u Jazzu te je za 30 minuta ubacio 9 poena (šut 4/11, za trice 0/8) te imao 3 asistencije, 2 skoka i 1 ukradenu loptu. Ivica Zubac je za 25 minuta ubacio 10 poena (šut 5/7) te imao 8 skokova i 2 blokade. Dario Šarić nije ulazio u igru za Oklahomu.


NBA rezultati:

Boston Celtics - Atlanta Hawks 120:114

Brooklyn Nets - Philadelphia 76er 105:34

Cleveland Cavaliers - Charlotte Hornets 95:106

Miami Heat - Orlando Magic 123:110

New York Knicks - Indiana Pacers 136:141

Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 121:105

Washington Wizards - Houston Rockets 109:114

Chicago Bulls - Detroit Pistons 103:81

Dallas Mavericks - San Antonio Spurs 117:138

Minnesota Timberwolves - New Orleans Pelicans 113:108

Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies 115:100

Denver Nuggets - Sacramento Kings 109:95

Los Angeles Lakers - Utah Jazz 128:117

Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 114:119

Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 101:157

Linker
27. srpanj 2024 02:22