RONALD MARTINEZ / AFP
'JEDAN OD MILIJUN'

LUKA DONČIĆ JEDNOSTAVNO JE POMEO KONKURENCIJU Slovenski genijalac iza sebe ostavio mnogo razvikanije igrače i to Amerikance, a jedna stvar fascinira

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. travanj 2020. 13:14

Da je NBA liga, ali i svijet već upoznao Luku Dončića to je svima jasno. Njegove partije u dresu Dallas Mavericksa odmah i u prošloj rookie sezoni bile su impresivne, čime je i zaslužio nagradu za najboljeg novaka

Ove sezone do prekida natjecanja podigao je još više svoju razinu, igrao je kao lud, a brojke su bile sljedeće - 28,7 poena, 9,3 skokova te 8,7 asista po utakmici te je Dallas s njim i Porzingisom na 40 pobjeda i sa sigurnim mjestom u doigravanju, ako do njega uopće dođe.

Ne treba zaboraviti niti podatak da je mladom Slovencu tek 21 godina, da je tek prije dvije sezone došao u najjaču ligu svijeta i da je njegov potencijal uistinu golem.

Upravo zbog toga u istraživanju ESPN-a koje je obuhvatilo 20 najutjecajnijih ljudi lige, trenere, direktore momčadi i skaute, Luka Dončić dobio čak 17 prvih mjesta u odgovoru na pitanje: Kojeg bi igrača najviše voljeli dovesti da se oko njega slaže momčad za budućnost?

Iza njega su ostali mnogo razvikaniji igrači i to Amerikanci - Zion Williamson, Trae Young i vodeći u poretku za ovosezonskog rookieja sezone Ja Morant.

Ono što fascinira svakog NBA poznavatelja je koliko se brzo Dončić prilagodio na američki način košarke i razmišljanja. Svi su očarani njegovim razumijevanjem za igru i košarkaškim ‘IQ-om’.

- Luka ima visinu i igru na playu, uz precizan šut. Utječe u presudnim trenucima, ali smatram kako njegova igra može biti još i bolja. On je cijeli paket - prenosi riječi jednog direktora momčadi Zapadne konferencije ESPN.

Prije prekida sezone Slovenac je za neke novinare i trenere bio čak i ozbiljan kandidat za MVP osnovnog dijela lige, uz bok Yannisu i LeBronu Jamesu.

A najsretniji je sigurno vlasnik Dallas Mavericksa Mark Cuban koji je ne jednom istaknuo da u svojem klubu ima neprocjenjiv dragulj.

- Nakon samo 10 utakmica u sezoni znali smo koga smo draftirali. On je jednostavno onaj ‘jedan od milijun’ koji se događa jednom u generaciji.

Linker
25. travanj 2024 13:57