PATRICK SMITH Getty Images Via Afp
NOVA BRILJANTNA PARTIJA

Maestralni Jokić ni sam nije znao koliko je poena zabio, naklonila mu se i domaća publika

Aktualni prvaci slavili su protiv Washingtona, a Jokić je ubacio 42 poena uz 12 skokova i osam asista
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. siječanj 2024. 08:03

Četvrti uzastopni poraz doživjeli su Washington Wizardsi, bodove su im na njihovom terenu odnijeli Denver Nuggetsi. Aktualni prvaci do slavlja su stigli na krilima opet sjajnog Nikole Jokića koji je ubacio 42 poena, uz 12 skokova i osam asistencija.

Čak se i domaća publika naklonila Jokiću koji je upisao i 12 uhvaćenih lopti pod obručima, tri blokade i dvije osvojene lopte, a pritom nije izgubio niti jednu loptu.

Bila mu je to 18. utakmica u karijeri u kojoj je postigao više od 40 poena.

- Radi se samo o stavu. Bila nam je neophodna ova pobjeda, jednako kao i njima. Svaka pobjeda se računa za nas, znamo za što igramo, znali smo s kim igramo i htjeli smo ih pobijediti, za nas je svaki meč takav - izjavio je Jokić nakon utakmice.

Kakav je osjećaj postići 42 poena?

- Nije lako postići ni dva, a kamoli 41 poen - rekao je Jokić koji je sebe zakinuo za jedan poen.

U publici su za njega navijale supruga i kćerka.

- To je sjajno. Obitelj mi znači zaista mnogo, na to sam zaista ponosan. Imam sjajnu obitelj koja me svuda prati. Gdje god da su i što god da rade, znam da su na mojoj strani - zaključio je Jokić.

Clippersi su svladali Netse s devet koševa razlike, a najveći doprinos dali su James Harden s 24 poena, pet skokova i 10 asistencija te Russell Westbrook s 23 poena, devet skokova i šest asistencija.

Orlando nije imao problema s Miamijem, a do pobjede su domaćina vodili Paolo Banchero s 20 i Franz Wagner s 19 poena.

Boston Celticsi predvode ljestvicu Istočne konferencije nakon gostujućeg slavlja kod Houston Rocketsa. Najefikasniji kod gostiju iz Bostona bio je Kristaps Porzingis s 32 poena.

Petu uzastopnu pobjedu upisali su Phoenix Sunsi protiv Indiana Pacersa uz raspoloženog Kevina Duranta koji je ubacio 40 poena uz devet skokova i dva asista.

LA Lakersi su uvjerljivo nadvisili Portland Trail Blazerse. Po učinku su se kod domaćih izdvojili D‘Angelo Russell (34 poena, 1 skok, 8 asista) i LeBron James (28 poena, 5 skokova, 5 asista).


Rezultati:

Los Angeles Clippers - Brooklyn Nets 125:114

Orlando Magic - Miami Heat 105:87

Washington Wizards - Denver Nuggets 104:113

Houston Rockets - Boston Celtics 107:116

Phoenix Suns - Indiana Pacers 117:110

Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers 134:110

Linker
26. srpanj 2024 13:32