Greg Monroe

 INSTAGRAM
SVE SE MOŽE

Majstor iz aviona došao na utakmicu, nije poznavao suigrače ni trenera, a onda postao jedan od junaka

Greg Monroe je novi junak za jedan dan u NBA ligi koja piše čudne priče zbog pandemije koronavirusa.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 28. prosinac 2021. 20:33

NBA je posljednjih dana ispisala neke nevjerojatne priče, a sve zbog činjenice da je veliki broj igrača zaražen koronavirusom i da su na njihovo mjesto, barem privremeno, uskočili igrači koji nisu bili u nikakvim planovima trenerima i GM-ovima momčadi.

Jedan od njih je Greg Monroe, nekadašnji 7. pick prve runde drafta koji od 2019. nije igrao u NBA ligi. Monroe je 2010. došao u NBA ligu, u prvim godinama u Detroitu se činilo da bi mogao imati dobru NBA karijeru, ali ozljede i činjenica da se nije prilagodio novim trendovima su mu karijeru usmjerile na Euroligu. Igrao je Monroe u Bayernu i Himkiju, a ovu je sezonu počeo u G-ligi, igrajući za Capital City Go-Go. No, sinoć je opet zaigrao u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu i to u dresu Minnesote.

"Pozvali su me večer prije, probudio se u Washingtonu u 4 ujutro i krenuo u zračnu luku samo da bih saznao da je moj let za Minnesotu otkazan. Našao sam novi let preko Chicaga, poletio u 7 ujutro i stigao u Minnesotu u 11 sati, obavio covid test, malo se odmorio i pojavio se u dvorani u 16 sati", objasnio je Monroe kako je izgledao njegov jučerašnji dan.

image

Greg Monroe

Profimedia

Ovaj 31-godišnji centar potpisao je 10-dnevni ugovor s Timberwolvesima nakon što je 8 igrača te momčadi završilo u karanteni zbog zaraze koronavirusom. No, nije samo zauzeo mjesto na klupi već je odigrao i dobru utakmicu. U 25 minuta je postigao 11 poena te imao 9 skokova, 6 asistencija, 2 ukradene lopte i 1 blokadu tako da se može reći kako je odradio važnu ulogu u pobjedi Minnesote nad Bostonom 108:103.

"Trener Chris Finch je napravio dobru stvar - kako nismo imali puno vremena za bilo kakav trening, samo me je stavljao u pozicije koje mi najbolje odgovaraju", objasnio je Monroe nakon utakmice, a sve je oduševio pitanjem je li uspio zapamtiti imena svojih suigrača, posebno Jaylena Nowella koji je bio junak utakmice s 29 poena za Vukove.

"Neću vam lagati - Nowell je odigrao sjajnu utakmicu večeras, ali ja do utakmice nisam znao tko je on. Stvarno je bio odličan, ali ovo je bio prvi put da sam uopće vidio kako igra košarku."

Monroe je, inače, jučer postao 541. košarkaš koji je nastupio u ovoj sezoni NBA lige što je novi rekord po broju igrača koji su jedne sezone igrali u najjačoj košarkoj ligi na svijetu. Taj broj će sigurno još dosta rasti jer raste i broj zaraženih košarkaša. Trenutno ih je više od 115. Doduše, NBA je smanjila broj dana koje cijepljeni, a zaraženi igrači moraju provesti u karanteni. Umjesto dosadašnjih 10, od danas takvi igrači moraju biti izolirani 6 dana.

Linker
20. svibanj 2024 23:37