Bogdan Bogdanović
 ANATOLIY CHERKASOV
PREKRŠILI PRAVILA

Malverzacije u NBA ligi: Klub kažnjen zbog Bogdanovića, nisu smjeli voditi pregovore prije ostalih

Bogdan Bogdanović na kraju nije završio u Bucksima, ali ta je franšiza svejedno kažnjena
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 22. prosinac 2020. 12:47

NBA liga je nakon provedene istrage zaključila kako su Milwaukee Bucksi suprotno pozitivnim pravilima lige snubili Bogdana Bogdanovića da im pristupi uoči početka prijelaznog roka i zbog toga će izgubiti pick druge runde na NBA draftu 2022. godine.

Naime, ustanovljeno je kako su Bucksi pregovarali s Bogdanovićem prije nego su pregovori prema NBA pravilima bili dopušteni. Srpski je bek očekivao kako će pristupiti Bucksima, bila je to i želja samog kluba, ali i intencija Giannisa Antetokounmpa, pa su Bucksi željeli privoljeti svoju prvu zvijezdu da produži ugovor. Međutim, dogodio se obrat, nakon kojega je Bogdanović iz Kingsa završio u Atlanti, za koju je potpisao na četiri godine za 72 milijuna dolara.

S obzirom da su Bucksi aktivno sudjelovali u ovoj istrazi, s obzirom na činjenicu da Bogdanović ipak nije završio u Bucksima sve je to uzeto od strane NBA lige kao olakšica u kazni. Tko će to dobiti taj pick druge runde 2022., za sada se ne zna. Ali, to što nije doveden Bogdanović nije niti poremetilo potpis Antetokounmpa, najveći u NBA povijesti, jer je Grk stavio potpis na ugovor s Milwaukeejem na 228 milijuna dolara.

Linker
30. travanj 2024 17:16