TOM PENNINGTON Afp
ODLUKA U TRAVNJU

Manu Ginobili nominiran za Kuću slavnih! Nitko od nominiranih nema rezime kao legendarni Argentinac

Vlasnik je olimpijskog zlata i četiri NBA prstena sa San Antonio Spursima
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 22. prosinac 2021. 09:26

Legenda argentinske košarke i San Antonio Spursa, Manu Ginobili, prvi je put nominiran za Hall of Fame u Springifieldu i logično je očekivati da će u rujnu biti među onima koji će pronaći mjesto među košarkaškim besmrtnicima.

Nitko od onih koji su predloženi prvi put, ali i onih koji ponovo kandidiraju, nema rezime kakav ima čudesni Argentinac, koji je u NBA ligu izabran s 57. mjesta na draftu 1999. godine. U bogatoj karijeri Ginobili je s reprezentacijom osvojio olimpijsko zlato u Ateni 2004. godine, a sa Spursima je čak četiri puta osvajao NBA ligu, najčešće kao šesti igrač, ali i dio nezaboravnog trokuta u kojem su još bili Tim Duncan i Tony Parker.

Prvu nominaciju zaslužili su još Tom Chambers, četverostruki All Star, koji je najbolje partije pružao u Seattleu i Phoenixu, te Lindsay Whalen, četverostruka WNBA prvakinja s Minnesota Lynxom. Uz njih će biti oni koji nisu prošli u ranijim izborima, a to su Chauncey Billups (prvak s Detroitom 2004. godine), Richard Hamilton (prvak s Detroitom), Shawn Marion (prvak s Dallasom 2011. godine), Tim Hardaway (peterostruki All Star), Muggsy Bogues (najniži igrač u NBA ligi ikada sa 160 centimetara), Mark Jackson (jedan od šestorice igrača s najmanje 10.000 asistencija), Swin Cash (dva NCAA naslova i tri WNBA naslova), Becky Hammon (šesterostruka All Star), George Karl (šesti svih vremena kao trener sa 1175 pobjeda) i Bob Huggins (jedan od šestorice trenera s najmanje 900 pobjeda u NCAA).

Tko će ući u Hall of Fame znat će se početkom travnja tijekom Final Foura NCAA lige u New Orleansu, svečanost primanja zakazana je za 9. i 10. rujna u Springfieldu.

Linker
02. svibanj 2024 13:15