CARMEN MANDATO Getty Images Via Afp
REKORD KARIJERE

Markkanen odigrao utakmicu karijere, skroman nastup Zupca, Dončić nije mogao treći put ugroziti Boston

Noćas su se na parketima NBA lige odigrala četiri susreta, a najzanimljivije bilo je u Houstonu
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 06. siječanj 2023. 07:43

Ivica Zubac proveo je 15 minuta na parketu za svoje Los Angeles Clipperse koji su stradali na gostovanju kod Denver Nuggetsa (122:91). U tom je vremenskom periodu hrvatski centar upisao osam poena i dodao tome pet skokova, ali bilo je to premalo da se ugrozi trenutno druga momčad Zapadne Konferencije koja je u osam posljednjih međusobnih utakmica, bila bolja u njih sedam. Čak sedam igrača u redovima Denvera imalo je dvocifreni broj poena na kraju susreta, a najviše, 18 koševa imao je Jamal Murray.

Finski košarkaš Lauri Markkanen postigao je rekord karijere od 49 koševa i odveo Utah Jazz do pobjede nad Houston Rocketsima rezultatom 131:114 te time prekinuo niz od pet utakmica bez pobjede. Markkanen je krenuo silovito s 18 poena u prvoj četvrtini i pomogao Jazzu da rano povede. Houston je napravio pravu dramu kad je poveo krajem treće četvrtine, ali je Utah u posljednju dionicu krenuo serijom 10:0 i na koncu trijumfirao, "Rekao sam to više puta ove godine,suigrači, trenersko osoblje, postavili su me na pravo mjesto za uspjeh," rekao je Markkanen. ‘‘Moji suigrači su odradili sjajan posao i zbog njih sam ostvario ovako dobar uspjeh u utakmici", zaključio je.

Drugi triple-double učinak u karijeri za Jaysona Tatuma bio je možda i najveći faktor u pobjedi Bostona nad Dallasom (124:95). Imao je 29 poena, 14 skokova i 10 asistencija za 35 minuta koje je proveo na parketu. Jaylen Brown zabio je 19 poena za vodeće NBA Celticse, koji su se vratili nakon poraza 150-117 u Oklahoma Cityju. Luka Dončić zabio je 23 poena nakon što je prethodnih pet utakmica prosječno zabijao 44,5 poena. Superzvijezda Mavsa nije igrala u četvrtoj četvrtini, koja je započela vodstvom Bostona od 24 koševa razlike. Slovenac je pogodio trice za pobjedu u prethodna dva Bostonova gostovanja kod Dallasa, ali ovoga je puta bila ‘‘treća ne sreća.‘‘

Prva momčad Zapada također je imala učinkovitu večer u gostima kod Orlando Magica. Memphis Grizzliesi predvođeni Ja Morantom koji je utrpao 32 poena došli su do uvjerljive 123:115 pobjede. Impresivne brojke imao je i Jaren Jackson Jr. koji je u dresu Memphisa imao 31 koš i 10 skokova te je tako ovaj 23-godišnjak imao jednu od najboljih partija karijere. Prvi pick na prošlogodišnjem NBA Draftu, Amerikanac talijanskih korijena Paolo Banchero predvodio je Orlando s 30 poena i devet skokova, nedovoljno da trenutno 13. momčad Istoka ugrozi protivnika.

Linker
19. travanj 2024 10:27