TOM PENNINGTON Afp
NBA DOIGRAVANJE

Mavericksi izbjegli ‘metlu‘, Dončić prvo ime susreta: ‘Obrana ja bila sjajna, moramo nastaviti s ovakvom igrom‘

Dallas je ovom pobjedom prekinuo niz od devet uzastopnih pobjeda Warriorsa u finalima Zapada
Piše: SNObjavljeno: 25. svibanj 2022. 06:33

Nije još sve gotovo! Košarkaši Dallasa uspjeli su izbjeći 'metlu' i smanjiti prednost Golden Statea u finalnoj utakmici Zapadne konferencije.

Semafor u American Airlines Centru na kraju je pokazao 119-109 što bi značilo da je trenutni rezultat u ovoj seriji 3-1 za Warriorse.

Luka Dončić bio je prvo ime susreta te je pred svojim navijačima upisao 30 poena, 14 skokova i devet asistencija. Slovenska zvijezda najveću je pomoć u noći s utorka na srijedu imala u suigraču Dorianu Finneyju-Smithu koji je dodao 23 poena (6s,2a). S druge strane, kod gostujuće je momčadi najviše ubacio Steph Curry (20p, 5s, 8a), dok je Klay Thompson imao skromniji nastup (12p, 1s, 1a), baš kao i Andrew Wiggins koji je bio jedan od najboljih u trećoj utakmici ove serije (13p, 5s, 1a).

image
TOM PENNINGTON Afp

"Naša obrana. Mislim da je naša obrana bila sjajna u ovoj utakmici. Izuzev posljednje četvrtine (primili 39 poena, op.a.) je bila odlična. To je način na koji moramo igrati. Odigramo li dobro u obrani i bude li protok lopte na razini, mi smo opasna momčad", komentirao je Dončić nakon susreta.

Mavericksi su ubacili 20 trica iz 43 pokušaja, a ovom su pobjedom prekinuli niz od devet uzastopnih pobjeda Warriorsa u finalnim utakmicama Zapadne konferencije.

Serija se seli u San Francisco, a novi sudar ove dvije momčadi čeka nas u noći s četvrtka na petak.

image
TOM PENNINGTON Afp
image
RON JENKINS Afp
image
RON JENKINS Afp

Linker
19. travanj 2024 09:28