Dillon Brooks je suspendiran na jednu utakmicu

 USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Sports/Ddp Usa/Profimedia
NBA DOIGRAVANJE

Memphis zbog grubog starta ostao bez važnog igrača, Bostonu se vraća najbolji obrambeni igrač lige

NBA doigravanje došlo je do drugog kruga, odnosno polufinala konferencija.
Piše: SNObjavljeno: 05. svibanj 2022. 23:21

Košarkaš Memphis Grizzliesa Dillon Brooks zaradio je jednu utakmicu suspenzije zbog namjernog prekršaja na Garyju Paytonu II. na startu druge utakmice serije, što je dovelo do ozbiljne ozljede lakta igrača Golden State Warriorsa koja će ga odvojiti od terena na najmanje mjesec dana.

Brooks je u pokušaju blokiranja zakucavanja suparnika udario Paytona u glavu, dok je ovaj bio u zraku, što je izazvalo gubitak ravnoteže i nezgodno prizemljenje na lijevu ruku. Brooks je za taj faul zaradio isključenje, a potpuno opravdano i jednu utakmicu suspenzije te ga u noći sa subote na nedjelju (2.30 sati) neće biti u prvom od dva dvoboja koji će biti odigrani u San Franciscu.

Na drugoj utakmici u Memphisu šavove iznad oka zaradio je Draymond Green zbog nenamjernog udarca laktom. No, kad je odlazio s terena prema svlačionici, gdje mu je ukazana pomoć, Green je navijačima Memphisa koji su ga provocirali pokazao srednji prst s obje šake te za tu svoju gestu zaradio novčanu kaznu od 25.000 dolara, objavili su u četvrtak iz ureda NBA lige.

image

Marcus Smart se vraća na treću utakmicu protiv Bucksa

MADDIE MEYER Afp

Košarkaši Bostona impresivnom su obrambenom predstavom i efikasnim napadačkom došli do uvjerljive pobjede (109:86) protiv Milwaukee Bucksa u drugoj utakmici konferencijskog polufinala doigravanja za NBA prvaka i tako izjednačili na 1-1, a to su učinili bez pomoći najboljeg obrambenog igrača lige Marcusa Smarta.

Smart je propustio taj dvoboj zbog kontuzije kvadricepsa desne natkoljenice koju je zaradio u prvoj utakmici serije, ali bi prema najavama trebao biti spreman za nastup u subotu (21.30 sati) u Milwaukeeju, u prvom od dva sraza u kojima će domaćini biti aktualni NBA prvaci.

"Više ćemo znati u petak, vidjet ćemo kako će se osjećati. No, očigledno je da danas izgleda bolje nego što je bio do sada. Kreće se, hoda uokolo, dok zadnjih nekoliko dana to nije mogao", izjavio je u četvrtak trener Celticsa Ime Udoka.

Smart je u 71 utakmici ove sezone imao prosjek od 12,1 poena i 5,9 asistencija, a njegovo je dodavanje prema Tatumu dovelo do pobjedničkog koša protiv Brooklyna u prvoj utakmici prvog kruga doigravanja, u kojem je Boston "pomeo" Netse sa 4:0.

No, 28-godišnji razigravač je ključnu ulogu imao u obrani Celticsa, koja je tijekom osnovnog dijela sezone suparnike u prosjeku ostavljala na 104,5 poena.

"Moji dečki znaju, a i svi koji me poznaju razumiju da nešto mora biti stvarno loše, ako ja propustim utakmicu, a pogotovo kad se radi o doigravanju", prokomentirao je Smart mogućnost da u subotu ponovno bude sa suigračima na terenu.

Linker
19. travanj 2024 14:53