ADAM GLANZMAN Getty Images Via Afp
NBA DOIGRAVANJE

Miami napravio ‘break‘ u Bostonu: Butler opet briljirao, napravio rekord karijere i izjednačio Jordanov podvig

Druga utakmica, u Bostonu, igrat će se u noći s petka na subotu u 2.30 sati po hrvatskom vremenu
Piše: SNObjavljeno: 18. svibanj 2023. 06:03

U prvoj utakmici finala Istočne konferencije NBA lige, Miami Heat napravio je "break" slavljem kod Boston Celticsa 123:116. Iako je domaća momčad na odmor otišla s devet poena prednosti, gosti su tijekom treće četvrtine u potpunosti preuzeli konce igre, završivši treću dionicu rezultatom 46:25, čime su u posljednjih 12 minuta ušli s ugodnom prednošću od 12 poena, što je bio dovoljan zalog za pobjedu na otvaranju serije.

Kao i inače, prvo ime kod Heata bio je Jimmy Butler. Zvijezda momčadi upisala je 35 poena (12/25 iz igre, 9/10 slobodna bacanja), uz pet skokova i sedam asistencija, ali i šest ukradenih lopti, što mu je rekord karijere u utakmici doigravanja. NBA statističari pobrinuli su se pronaći prilično detaljne, ali usporedive podatke, pa je tako Michael Jordan jedini igrač, uz Butlera, koji je u povijesti doigravanja odigrao dvije utakmice u gostima s minimalno 30 poena, pet skokova, pet asistencija i pet ukradenih lopti.

Ukupno gledajući, u utakmicama na domaćem parketu i u gostima, Butler je s dvije takve utakmice ušao u društvo Jordana (8), Allena Iversona (3), Russella Westbrooka (3) i Ricka Barryja (2).

Ujedno, u prvim utakmicama doigravanja, Heat s Butlerom ima omjer 9-2.

Celticse je predvodio Jayson Tatum s 30 poena (9/17 iz igre, 11/11 slobodna bacanja) i sedam skokova, ali i dvije izgubljene lopte u kasnoj fazi utakmice zbog greške u koracima. Jaylen Brown zabio je 22 poena (10/21 iz igre) uz devet skokova i pet asistencija, dok je kod Heata drugo ime bio Bam Adebayo s 20 poena (9/13 iz igre), osam skokova i pet asistencija.

Druga utakmica serije, ponovno u Bostonu, na rasporedu je u noći s petka na subotu u 2.30 sati po hrvatskom vremenu.

Linker
24. travanj 2024 16:17