USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Sports/ddp Usa/profimedia
ZASLUŽIO PRODULJENJE

Milijuni od kojih ‘boli glava‘: Zubac zaradio novi ugovor, postaje jedan od najplaćenijih u klubu

Zubac će sveukupno u naredne četiri godine dobiti okruglih 70 milijuna dolara
Piše: SNObjavljeno: 31. kolovoz 2024. 08:50

Nakon sjajne sezone u kojoj je bilježio najviše poena po utakmici u dosadašnjem tijeku NBA karijere, stigla je zaslužena nagrada - Ivica Zubac dogovorio je produljenje suradnje s Los Angeles Clippersima na još tri godine.

Hrvatski centar za taj će period zaraditi cifru od 58.6 milijuna dolara, čime bi trebao, iza Kawhija Leonarda i Jamesa Hardena, postati treći najplaćeniji igrač u klubu. S obzirom da mu je na ‘starom ugovoru‘ ostala još jedna godina, Zubac će sveukupno u naredne četiri godine dobiti okruglih 70 milijuna dolara.

Potvrda je to za odlične predstave koje 27-godišnji Hrvat pruža u kontinuitetu, a kojima se prometnuo u jednog od najboljih centara NBA franšize. Prošle sezone bilježio je 11.7 poena, 9.2 skoka i 1.2 bloka za prosječnih 26.23 minuta provedenih na parketu. Postao je okosnicom momčadi iz LA-a, a shodno tomu jedan od prioriteta Clippersa, nakon što su klub napustili Paul George, Russel Westbrook i Mason Plumlee, bio je Zubcu na stol staviti novi ugovor.

Hrvat visok 2.13 metara tako će nastaviti s klubom u koji je stigao još prije pet godina. Prve profesionalne korake odigrao je u Zrinjevcu, a nakon toga igrao je za Cibonu i srpsku Megu. Zubac je u NBA stigao 2016., na draftu su ga kao drugi pick, odnosno sveukupno 32., izabrali Los Angeles Lakersi, da bi 2019. prešao upravo u gradske rivale.

Linker
05. rujan 2024 10:47