Roko Prkačin

 BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
PROJEKCIJE SU SJAJNE

Mladi Hrvat bit će zvijezda idućeg Drafta. Amerikanci ga guraju visoko, prva runda neće mu izmaknuti

Kapetan Cibone proslavit će 19. rođendan ovoga mjeseca, a sljedeće slavlje moglo bi biti u SAD-u.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. studeni 2021. 07:11

Roko Prkačin najveći je mladi hrvatski košarkaški dragulj, a s obzirom na to da je on već drugu sezonu kapetan Cibone i jedan od najboljih igrača zagrebačke momčadi, pomalo je čudno da ima tek 18 godina. Prkačin će 19. rođendan proslaviti ovog mjeseca, a sljedeće slavlje bi se vrlo lako moglo dogoditi u NBA ligi.

Prkačin je već duže vremena na meti NBA skauta, a bio je i na listi igrača prijavljenih na ovogodišnji draft. Hrvatski košarkaš je početkom ljeta boravio u SAD-u, pohodio kampove nekoliko momčadi i pripremao se na draft, ali na kraju se ipak, praktično nekoliko minuta prije roka, povukao s drafta i odlučio odlazak u NBA odgoditi za barem jednu godinu. Razlog za taj je činjenica da Prkačin i njegovi agenti nisu dobili garanciju da bi mogao biti izabran u prvoj rundi, a s obzirom na to da je on bio najmlađi košarkaš među svim prijavljenim igračima, onda je to povlačenje bilo razumljivo.

image

Roko Prkačin

GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

No, Prkačin bi na draftu trebao biti sljedeće godine, a sada mu izbor u prvoj rundi ne bi trebao pobjeći. Naime, ugledni The Athletic objavio je svoje prve projekcije za sljedeći draft, a Prkačin je na njemu na 22. mjestu i to kao drugi igrač koji igra u europskim klubovima. Ispred njega je još samo Yannick Nzosa, Kongoanac koji igra za španjolsku Unicaju, a koji se nalazi na 16. mjestu liste.

The Athletic je samo zadnji od velikih američkih medija koji su objavili liste za sljedeći draft. Bleacher Report Prkačina drži na 17. mjestu, a još bolji je na NBA Draft Room gdje se nalazi na 14. mjestu. ESPN hrvatskog košarkaša drži na 25. mjestu, a Sporting News na 21. Na vrhu svih lista se nalaze Chet Holmgren i Paolo Banchero.

Linker
27. travanj 2024 00:25