Kawhi Leonard

 HARRY HOW/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Harry How/getty Images/profimedia
VEČER NA NBA PARKETIMA

Moćni duo Clippersa izrešetao San Antonio, Zubac i Babo ostvarili gotovo identičan učinak

Još jednu briljatnu utakmicu imali su Paul George i Kawhi Leonard koji su zajedno ubacili 62 poena
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 27. siječanj 2023. 07:32

Nakon što je u dvije utakmice zaredom imao dvoznamenkasti broj koševa, Dario Šarić je u porazu od Dallas Mavericksa (99:95) na terenu proveo nešto manje od tri minute bez ikakvog učinka. Od ostalih Hrvata koji su u noći s četvrtka na petak igrali za svoje klubove u NBA ligi, valja istaknuti da je Bojan Bogdanović sa svojim Detroit Pistonsima prekinuo niz od četiri poraza trijumfiravši u gostima kod Brooklyn Netsa (130:122). Babo je ubacio 11 poena i sakupio šest skokova, a najraspoloženiji na utakmici bio je Kyrie Irving iz Netsa koji je utrpao 40 koševa. Ipak, nije to bilo dovoljno, četvrtoj ekipi Istoka da dođe do pobjede.

Gotovo identičnu statistiku kao Bojan, s jednim skokom manje imao je Ivica Zubac koji je u dresu LA Clippersa slavio (138:100) protiv predzadnje momčadi Zapada, San Antonio Spursa. Hrvatski centar na parketu je proveo 20 minuta, a svu pozornost na utakmicu je ukrao duo Paul George - Kawhi Leonard koji su Spursima kombinirano ubacili 62 poena (George 35, Leonard 27).

Titula najuzbudljivije utakmice večeri pripala je onoj između Boston Celticsa i New York Knicksa u kojoj su Knicksi nakon produžetka slavili (117:120) i tako nanijeli drugi poraz zaredom vodećoj momčadi Istočne Konferencije. Celticsima nije pomogao niti double-double učinak Jasona Tatuma (35 poena, 14 skokova) dok je Knickse predvodio Julius Randle koji je ubacio 37 poena i uhvatio devet skokova.

U preostalim utakmicama Charlotte Hornetsi su svladali Chicago Bullse (111:96), a Cleveland Cavaliersi su sa (113:95) bili bolji od Houston Rocketsa.

Linker
19. travanj 2024 22:38