Jalen Brunson briljirao je u drugoj utakmici

 USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Sports/Ddp Usa/Profimedia
BRUNSON DO 41

Može i bez Dončića! Bogdanović ponovno izvrstan, no Dallas je utrpao 22 trice i poravnao seriju protiv Utaha

Dončić se vraća, ali za drugu utakmicu serije još nije bio u potpunosti spreman.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. travanj 2022. 07:16

Niti 25 poena hrvatskog košarkaškog reprezentativca Bojana Bogdanovića nije bilo dovoljno za veliki break Utah Jazza u prvoj rundi doigravanja za naslov prvaka u NBA ligi. Dallas je iako bez Luke Dončića koji je i dalje ozlijeđen, poravnao seriju na 1:1. Ponajprije zahvaljujući sjajno raspoloženom Jalenu Brunsonu koji je ostvario učinak karijere od 41 poena. Bez Dončića je Dallas utrpao sjajne 22 trice, a što bi tek bilo s njime... Gubili su domaći dvoznamenkastim zaostatkom na poluvremenu, a onda je Maxi Kleber krenuo trpati izvana i završio na 8/11 trici do kraja dvoboja. Problemi dolaze u Salt Lake Cityju, gdje je Dallas izgubio svaku od prethodnih zadnjih 11 utakmica.

Košarkaši Golden State Warriorsa poveli su s 2:0 protiv Denver Nuggetsa u seriji prve runde doigravanja na Zapadu. S klupe je ušao Steph Curry i istresao 34 poena za 23 minute igre. Na taj je način momčad iz Oaklanda obranila prednost domaćeg parketa koju je imala za prve dvije utakmice, a serija sada seli u Colorado gdje Nikola Jokić i društvo praktički više nemaju prava na kiks.

Upravo je centar iz Sombora s 26 poena i 11 skokova (bacanja 8/8) bio najučinkovitiji igrač Denvera, a uz Curryja, igrač prevage kod Warriorsa bio je Jordan Poole. On je utrpao 29 poena, uz osam dodavanja i pet skokova. Kombinirano, Curry i Poole imali su tricu 10/20, što je bilo i više no dovoljno za steći ogroman kapital kroz utakmicu.

A na 2:0 je u noći s ponedjeljka na utorak povisila i Philadelphia, 76ersi su sa 112:97 nadigrali Toronto, a briljirao je Joel Embiid koji je cijelu utakmicu odigrao s lakšom ozljedom ruke. Zabio je 31 poen uz 11 skokova, a pridodao mu se sjajni Tyrese Maxey koji je upisao 23 poena, 9 skokova i 8 asista, čime je dokazao da je u sjajnoj formi. Izdvojiti valja i double-double učinak Tobiasa Harrisa (20 poena, 10 skokova), ali i 14 poena Jamesa Hardena, uz po šest skokova i asista. Kod Raptorsa koji su u jednom trenutku dvoboja gubili i s 27 poena manjka, OG Anunoby je zabio 26, a Pascal Siakam i Fred VanVleet dodali su po 20.

Linker
19. svibanj 2024 07:40