Screenshot: Instagram
NAJDUŽA NOĆ

NAJBOLJE PLAĆENI HRVATSKI SPORTAŠ SVIH VREMENA NEMA KORONAVIRUS! KAKO JE DOŠLO DO DRAME Bogdanović i društvo s maskama i rukavicama čekali tri sata...

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 12. ožujak 2020. 23:26

Vijest da je Rudy Gobert bio pozitivan na test koronavirusa izazvala je zemljotres u NBA ligi. Zemljotres nesagledivih posljedica. Naravno da je bilo samo pitanje trenutka, no svejedno su svi ostali iznenađeni, zapravo šokirani. Vodstvo NBA lige je promptno suspendiralo natjecanje na neodređeno vrijeme još dok se u Chesapeake Energy Areni u Oklahoma Cityju odvijala drama nakon što je objavljeno da se utakmica Thundera i Jazza neće igrati.

Igrači obje momčadi uredno su se zagrijavali uoči susreta, s tim da centar Jazza nije bio u dvorani, nego je ostao u hotelu u Oklahoma Cityju. Chris Paul je primijetio da se nešto čudno događa, prišao klupi Jazza i upitao što nije u redu s Rudyjem, a dobio je kratki odgovor da se odmakne. U to je na parket u sprintu dotrčao Donnie Strack, direktor medicinske službe Thundera, i počeo razgovarati s trojicom sudaca.

Besana noć Jazzera

Gledatelji još nisu bili svjesni da je nastala strka, čekali su početak utakmice na nogama, kao što je to običaj u Oklahoma Cityju sve dok domaća momčad ne postigne prvi koš. Suci su nakon vijećanja pozvali oba trenera, Billyja Donovana i Quina Snydera, a nakon toga su se igrači povukli u svlačionice. Zbunjenim gledateljima je rečeno da se odgađa početak utakmice, a potom da je neće biti. Oni su se počeli razilaziti, nakon nekog vremena iz dvorane su otišli igrači Oklahoma Cityja, a za one Jazza, uključujući našeg Bojana Bogdanovića, počela je duga noć.

Utah Jazz je u međuvremenu objavila priopćenje o Gobertu, a da je riječ baš o Francuzu, već je prije javio najinformiraniji novinar Adrian Wojnarowski s ESPN-a.

Gobertovi testovi na gripu, grlo i gornje dišne putove bili su negativni. Simptomi su nestali tijekom srijede, ali kao mjera opreza te u konzultaciji i suradnji s medicinskim osobljem NBA lige i zdravstvenom službom u Oklahoma Cityju donesena je odluka da se Gobert testira na Covid-19. Taj se nalaz vratio pozitivan i tu je sve stalo.

(FILES) In this file photo taken on December 04, 2019 Utah Jazz center Rudy Gobert looks at the fans in the stands during an NAB game against the Los Angeles Lakers in Salt Lake City, Utah. - The NBA will suspend play starting on Thursday after a Utah Jazz player preliminarily tested positive for the new coronavirus, the league said March 11, 2020. The test result was reported shortly before Utah's game against the Thunder in Oklahoma City was to begin, and that game was abruptly postponed. The NBA did not name the player who had tested positive, but several US media outlets reported it was French defensive standout Rudy Gobert, who was listed first as questionable for the game and then as out with illness. (Photo by GEORGE FREY / AFP)
GEORGE FREY / AFP

Imali smo kontakt

Vijest se, naravno, vrlo brzo proširila. Kako na utakmicama koje su počele ranije, tako i na onoj koja se tek trebala igrati u Sacramentu. NBA liga je odlučila da se od četvrtka igra u praznim dvoranama, ali nakon što je jedan igrač obolio, lanac je puknuo i sve se urušilo. Utah Jazz je, naime, u posljednjih deset dana igrala protiv Clevelanda, New Yorka, Bostona, Detroita i Toronta. Svim igračima tih momčadi je naloženo da se povuku u samoizolaciju.

- Siguran sam da sam na utakmici dolazio u kontakt s Gobertom - rekao je Langston Galloway iz Detroita.

- Već otprije sam se ponašao prema uputama koje smo dobili, ali je zanimljivo kako smo svi isto reagirali na vijest, posegnuli smo za dezinficijensom ili smo otišli prati ruke sapunom.

Gobert ih sve grlio

Kad je Chesapeake Energy Arena ispražnjena, u nju su ušli radnici u žurbi da je očiste i počnu s dezinfekcijom. Za to vrijeme Bogdanović i suigrači su sjedili u svlačionici. Dobili su medicinske rukavice i maske čekajući da dođe liječničko osoblje koje će ih testirati na koronavirus.

LOS ANGELES, CA - NOVEMBER 03: Utah Jazz Forward Bojan Bogdanovic (44) looks on during a NBA game between the Utah Jazz and the Los Angeles Clippers on November 3, 2019 at STAPLES Center in Los Angeles, CA., Image: 480942278, License: Rights-managed, Restrictions: FOR EDITORIAL USE ONLY. Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) reserves the right to pursue unauthorized users of this image. If you violate our intellectual property you may be liable for: actual damages, loss of income, and profits you derive from the use of this image, and, where appropriate, the costs of collection and/or statutory damages up to 0,000 (USD)., Model Release: no, Credit line: Brian Rothmuller/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia
Brian Rothmuller/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia Brian Rothmuller/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia
Bojan Bogdanović

Samo što to nije bilo tako brzo, prošlo je više od tri i pol sata, prošla je i ponoć prije nego što su stigli liječnici. Potom je svaki pojedinac testiran (test se obavlja preko obraza), ali i kad je to bilo gotovo, nije se znalo kamo će s momčadi Utaha Jazza. Valjalo im je pronaći smještaj na području Oklahoma Cityja, a povratak u hotel u kojem je bio Gobert nije dolazio u obzir. Pogotovo što su u tom hotelu testirani ostali članovi pratećeg osoblja Jazza, a dvojica su prijavila da se ne osjećaju baš najbolje. Definitivno duga i besana noć za Utah Jazz.

A tu nije bio kraj. Adrian Wojnarowski je nekoliko sati kasnije opet prvi imao vijest o novoj zarazi u svlačionici Utaha Jazza. Nakon testiranja koje je obavljeno u Oklahoma Cityju nakon otkazane utakmice pozitivan je bio najbolji igrač momčadi Donovan Mitchell. Između sebe igrači Jazza nisu zadovoljni kako se Gobert ponašao posljednjih dana grleći sve od reda, dirajući njihove osobne stvari. Kako su svi testirani (ukupno 58), izgleda da je najgore prošao Mitchell, no to još ništa ne znači. Bojanu Bogdanoviću sigurno nije lako, iako je, prema informacijama, njegov prvi test bio negativan.

Tek u četvrtak prijepodne momčad je poletjela iz Oklahoma Cityja, a igračima je zabranjeno davati bilo kakve izjave.

Linker
25. travanj 2024 08:40