Derrick Rose

 CEM OZDEL Anadolu Via Afp
UNIŠTILE GA OZLJEDE

Najmlađi MVP u povijesti NBA lige odlazi u mirovinu: ‘Želim svijetu pokazati tko sam van košarke‘

‘U sljedećem ću poglavlju nastaviti živjeti snove‘, kaže legendarni Derrick Rose
Piše: SNObjavljeno: 26. rujan 2024. 12:58

Nekadašnji MVP NBA lige, Derrick Rose, objavio je odlazak u igračku mirovinu. Nakon 16 godina u NBA-u, Rose, čiju su karijeru obilježile brojne ozljede, odlučio da je vrijeme za nove izazove.

- U sljedećem ću poglavlju nastaviti živjeti snove. Cilj mi je s ljudima podijeliti moj rast i moje putovanje. Želim svijetu pokazati tko sam van košarke - rekao je Rose za Athletic.

Rose je 2009. osvojio nagradu za najboljeg novaka lige. To je napravio zabijajući u prosjeku 16,8 poena te dijeleći 6,3 asistencije po utakmici. U sljedećoj je sezoni prvi put u karijeri dobio poziv za All-Star.

U svojoj trećoj sezoni, Rose je započeo 81 utakmicu te je vodio Chicago Bullse do najboljeg omjera u ligi (62-20). Rose je zabijao 25 poena po utakmici što ga je dovelo do nagrade za najkorisnijeg igrača lige, odnosno MVP-ja.

Sve se promijenilo u prvoj utakmici doigravanja sezone 2011/2012 protiv Philadelphia 76ersa. Rose se tada pred sami kraj utakmice teško ozlijedio što je promijenilo tijek njegove karijere.

OZLJEDU ROSEA POGLEDAJTE OVDJE

Poslije ozljede se smanjila njegova eksplozivnost za koju obrane nisu imali odgovora. Tako Rose više nikada nije uspio doći na razinu koju je prikazivao prije ozljede. U 723 utakmice regularne sezone je u prosjeku zabijao 17,4 poena po utakmici te je imao 5,2 asistencije po utakmici. Rose će uvijek ostati jedna od najvećih "što bi bilo kad bi bilo" priča NBA lige.

image

Derrick Rose

FREDERIC J. BROWN Afp

Linker
26. rujan 2024 12:58