RONALD MARTINEZ Getty Images Via Afp
NIJE BIO ZAINTERESIRAN

Najupućeniji NBA insajder otkrio: LeBron James odbio je jedan od najsenzacionalnijih transfera u povijesti lige

Kakva bi to priča bila da se trejd dogodio, društvene mreže bi gorjele od komentara
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 14. veljača 2024. 18:40

Adrian Wojnarowski neupitno je daleko najupućeniji novinar u NBA zbivanja. Stoga se ono što on pusti u eter u pravilu smatra - istinom. Wojnarowski sada tvrdi da su se posljednjih dana prijelaznog roka u NBA ligi Golden State Warriorsi javili LA Lakersima, te im predložili razmjenu. Glavno lice trejda trebao je biti ni manje ni više nego - LeBron James.

Prema Wojnarowskom vlasnik Warriorsa Joe Lacob prvi se obratio vlasnici Lakersa Jeanie Buss. Buss je Lacoba uputila na Jamesova dugogodišnjeg prijatelja i agenta, Richa Paula. Uslijedio je brzi odgovor Jamesa i njegovog agenta:

"Hvala, ali ne hvala."

Čini se da je veteran Warriorsa Draymond Green bio glavni pokretač te akcije Warriorsa. Unatoč njihovim žestokim borbama na terenu, Green i James razvili su prijateljstvo u posljednjih nekoliko godina. Možda je pomoglo to što se James nije suočio s Golden Stateom u doigravanju još od 2018. Jamesov dolazak na Zapad ugasio je plamen njihove epske borbe.

Stara garda Warriorsa - Green, Klay Thompson i Stephen Curry - na zalasku je svojih karijera, premda Curry i dalje igra na visokoj razini. Je li netko od njih trebao biti u ponudi za Lakerse? Teško...

Dogovor između Golden Statea i Los Angeles Lakersa vjerojatno bi zahtijevao da Warriorsi prepuste nadolazeću zvijezdu Jonathana Kumingu, još jednog jako dobrog mladića Podziemskog, vjerojatno i Andrew Wigginsa. Tao bi LeBron igrao uz Stephena Curryja, Klaya Thompsona, Draymonda Greena i svog starog prijatelja Chrisa Paula.

Kakva bi to priča bila da se trejd dogodio, društvene mreže bi gorjele od komentara, bio bi to jedan od najsenzacionalnijih transfera u povijesti lige, ali James nije bio zainteresiran.

Wojnarowski tvrdi da je i Philadelphia potiho istraživala moguću Jamesovu razmjenu, ali da su čelni ljudi kluba shvatili da je to nemoguća misija. Lakersi su poručili da mogu razgovarati, ali samo ako će Embiid biti uključen u razmjenu...

Linker
27. travanj 2024 08:24