Damian Lillard

 ALIKA JENNER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Alika Jenner/getty Images/profimedia
GDJE ĆE ZAVRŠITI?

Najveća NBA snaga dobiva neočekivani nastavak: Umjesto u topli Miami velika zvijezda seli u hladne krajeve?

Status Damiana Lillarda nije riješen ni neposredno pred početak trening kampova
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 26. rujan 2023. 23:57

Čekanju je gotovo došao kraj. Prošla su točno tri mjeseca i 14 dana od kada su Nikola Jokić i Denver Nuggetsi po prvi put postali NBA prvaci, a najjača košarkaška liga na svijetu nam se napokon vraća. Doduše, prve službene utakmice su na rasporedu tek 24. listopada, ali danas se otvaraju vrata NBA kampova, barem za one momčadi koje igraju pripremne utakmice van SAD-a. Ostali klubovi s pripremama kreću za sedam dana.

Još od kada su počele pripreme za Svjetsko prvenstvu utihnule su vijesti iz NBA lige, a veću pažnju će sve dobiti kada se otvore kampovi. Do tada su glavne teme James Harden i Damian Lillard, odnosno u kojim klubovima će njih dvojica nastaviti karijeru.

Dok Harden nije u dobrim odnosima s čelnicima Philadelphije, u Portlandu su Lillardu obećali kako će mu izaći u susret nakon traženja tradea. No, Blazersi ipak neće pristati na bilo kakav posao, odnosno neće prihvatiti bilo kakvu ponudu za igrača koji i dalje pripada skupini 20-ak najboljih košarkaša na svijetu. Lillard bi želio otići u Miami kako bi se priključio Jimmyju Butleru i Bamu Adebayu, ali Heat nije u mogućnosti složiti ponudu koja bi zadovoljila Portland. Najviše što su do sada ponudili je bio Tyler Herro i dva picka prve runde, ali to su iz redova Blazersa odmah odbili.

Kada već neće Miami, hoće Toronto. Barem tako tvrdi ESPN koji tvrdi kako su Raptorsi trenutno najveći favorit za realizaciju zamjene za Lillarda. U Kanadi nisu najzadovoljniji načinom kako se razvija momčad nakon što je osvojila povijesni naslov 2019. godine. Okosnica momčadi su krila Pascal Siakam, Scottie Barnes i OG Anunoby, ali oko njega se nije složila pobjednička momčad, a to će biti još teže ove sezone jer je otišao Fred VanVleet.

Zbog toga bi Toronto želio dovesti Lillarda, a ESPN piše kako su za njega spremni ponuditi Anunobyja, Garyja Trenta, ovogodišnji pick drafta Gradeyja Dicka te još nekoliko pickova prve runde. To je definitivno bolji paket od onoga što Miami nudi, ali pitanje je hoće li Lillard na njega pristati. Doduše, Portland ga ne treba pitati jer on u ugovoru nema takozvanu ‘no-trade‘ klauzulu pa Blazersi drže kontrolu nad njegovim slučajem. No, u duhu onoga što smo čitali cijelo ovo vrijeme, u Portlandu su odlučni da se s jednim od najboljih igrača u povijesti kluba raziđu u prijateljskim odnosima. Sada je na njemu da se odluči hoće li ipak otići u hladni Toronto umjesto u topli Miami...

Linker
02. svibanj 2024 21:13