Stephen Curry

 LOREN ELLIOTT Getty Images Via Afp
OGLASILI SE IZ LIGE

NBA i NBPA postigli okvirni dogovor o kolektivnom ugovoru, ovo je najznačajniji dodatak

Kako javlja ESPN, riječ o ugovoru koji će stupiti na snagu u sezoni 2023/24, a vrijedit će sedam godina
Piše: HinaObjavljeno: 01. travanj 2023. 14:13

NBA i Nacionalna udruga košarkaša (NBPA) postigli su okvirni dogovor o kolektivnom ugovoru, objavila je sjevernoamerička košarkaška profesionalna liga u subotu rano ujutro.

Nisu objavljene pojedinosti dogovora. Uvjete još moraju potvrditi članstvo sindikata kao i vlasnici momčadi.

"NBA i Udruga profesionalnih košarkaša postigli su okvirni dogovor o novom kolektivnom ugovoru koji čeka ratifikaciju od strane igrača i guvernera lige", rekli su u priopćenju.

Rok za odustajanje obje strane od važećeg kolektivnog ugovora bio je petak. Da je bilo koja strana iskoristila tu mogućnost, postojeći CBA završio bi 30. lipnja umjesto godinu dana od tog datuma.

Kako javlja ESPN, riječ o ugovoru koji će stupiti na snagu u sezoni 2023/24, a vrijedit će sedam godina.

Najznačajniji dodatak ugovora je turnir unutar sezone na kojem bi se natjecalo osam momčadi, a igrao bi se na neutralnom terenu, najvjerojatnije u Las Vegasu.

Te bi se utakmice računale u regularni dio sezone, što znači da bi finalist odigrao 83 utakmice. Najbolji igrači i treneri mogli bi dobiti dodatne nagrade.

Sporazum također navodno uključuje izmjene pravila za nagrade na kraju sezone koje zahtijevaju da kandidati za MVP-a i druge nagrade odigraju najmanje 65 utakmica.

Linker
07. lipanj 2023 08:46