Brooklyn je dobio prvu kaznu u povijesti lige zbog odmaranja igrača

 Usa Today Sports/ddp Usa/profimedia
VELIKA PROMJENA

NBA krenula u obračun s klubovima. Žestoko kaznili Netse zbog nepoštivanja novog pravila

Brooklyn Netsi su kažnjeni sa 100 tisuća dolara zbog odmaranja igrača
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 05. siječanj 2024. 09:34

Odmaranje igrača na pojedinim NBA utakmicama posljednjih je godina uzelo sve više zamaha, a čelnici lige su tome odlučili stati na kraj. Uoči početka aktualne sezone je najavljeno kako će liga kažnjavati klubove koji to budu radili, a sada se dogodila i prva kazna. Brooklyn je kažnjen zbog odmaranja igrača na utakmici protiv Milwaukeeja prošlog tjedna.

Netsi u toj utakmici nisu koristili četiri igrača - Dorian Finney-Smith, Cam Johnson i Nic Claxton su službeno bili van igre zbog manjih ozljeda, a za Spencera Dinwiddieja su napisali da ne igra zbog odmora. No, to nije bilo sve. Nakon prve četvrtine trener Jacque Vaughn nije u igru vraćao Mikala Bridgesa, Cama Thomasa i Roycea O‘Nealea. Praktično cijela prva petorke i dvije najvažnije izmjene nisu bili na parketu u posljednje tri četvrtine utakmice.

- Moram razmišljati o svakoj utakmici, ali i dugoročnim ciljevima te donijeti odluke koje su najbolje za klub - rekao je Vaughn uoči te utakmice, a nakon nje je NBA liga provela svoju istragu te sada donijela odluku o kazni pa će Brooklyn zbog ove odluke platiti 100 tisuća dolara.

- Svima smo objasnili prije početka sezone da smo mi liga od 82 utakmice. Jasno je da svaki igrač ne mora igrati 82 utakmice, ali moramo se pojaviti na svakoj i igrati. Uglavnom se to i događalo ove sezone, ali postoje i slučajevi poput ovoga. Jako smo ozbiljni u provođenju odluke koju smo donijeli prije sezone - izjavio je Joe Dumars, nekadašnji košarkaš Detroit Pistonsa koji je sada potpredsjednik NBA lige zadužen za košarkaške operacije.

Dumars je od komesara lige Adama Silvera dobio zadatak da se pozabavi ovim problemom, a on je to shvatio ozbiljno.

- Nepošteno je prema svima koji su uključeni u NBA ligu da pojedini klubovi odmaraju svoje igrače. Nepošteno je da igrači sjede, a ne igraju. Naravno da se nekad igrači moraju odmoriti, ali ne možete u istoj utakmici odmarati četiri startera. To je kršenje pravila - zaključio je Dumars.

Linker
07. svibanj 2024 19:38