Nikola Jokić

 USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Sports/Ddp Usa/Profimedia
SANKCIJE ZA NESMOTRENOST

NBA suspendirao i financijski kaznio Jokića nakon divljačkog nasrtaja, kažnjena još dva igrača Miamija

Nikola Jokić dugo nije propustio jednu NBA utakmicu, ali nakon ovoga će morati na hlađenje.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. studeni 2021. 09:51

Očekivano je bilo, a rekli su to već i TV-komentatori u američkom prijenosu utakmice Denvera i Miamija, da će Nikola Jokić biti suspendiran nakon dviljačkog incidenta nad Markieffom Morrisom. Zna se koje su sankcije, a one su i potvrđene. Neigranje u sljedećoj utakmici i kazna u visini plaće za istu, što bi po Jokićevom ugovoru bilo - 385 tisuća američkih dolara. Podsjetimo, Jokić se nakon Morrisovog prekršaja nad njim zaletio i srušio ga s leđa. Bilo je to u noći s ponedjeljka na utorak, u Denverovoj dvorani, za vrijeme uvjerljive pobjede Nuggetsa (113:96).

Morris se zaletio Jokiću u rebra, a ovaj je izgubio živce i zaletio se u njega punom snagom te ga na taj način podsjetio gdje se nalazi parket. Nepotrebno se dogodilo i jedno i drugo, svega par minuta prije kraja, kada je rezultatski već sve bilo odlučeno.

Ipak, bilo odlučeno ili ne, u NBA ligi nemaju milosti. Kaznu za Jokića odmjerili su vrlo brzo, a i Markieff Morris je kažnjen, i to s 50 tisuća dolara zbog nesportskog prekršaja tzv. druge kategorije. To nije sve, jer NBA je odrezao i 30 tisuća dolara za Jimmyja Butlera, igrača Miamija koji je od Jokića tražio da se nakon utakmice nađu izvan dvorane. Ostali igrači Heata čekali su srpskog igrača ispred svlačionice...

U sve to skupa umiješali su se i ljudi izvana. Na društvenim mrežama reagirao je Morrisov brat Marcus koji igra za LA Clipperse, a na društvenim mrežama specijalno su profil napravili i Strahinja, odnosno Nemanja, Jokićeva braća koji su poručili Marcusu Morrisu: "Trebalo je pustiti da ostane kako je bilo, umjesto da javno prijetite našem bratu. Vaš brat je prvi počeo igrati prljavo. Želite li napraviti korak dalje, budite sigurni da ćemo vas čekati."

Linker
25. travanj 2024 09:30