Draymond Green

 Usa Today Sports/Ddp Usa/Profimedia
VRAĆA SE NA TEREN

NBA ukinula suspenziju ‘divljaku‘, morao je proći psihološko savjetovanje

Draymond Green opet je na raspolaganju Golden State Warriorsima nakon 12 utakmica suspenzije
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 07. siječanj 2024. 08:05

Draymond Green vraća se u sastav Golden State Warriorsa nakon 12 utakmica suspenzije. Već u nedjelju bi se imao pojaviti na treningu svoje momčadi, a trenerske su procjene da će mu trebati otprilike tjedan dana kako bi dosegao prijašnju razinu forme.

NBA je 13. prosinca suspendirala Greena na neodređeno vrijeme nakon što je tijekom utakmice protiv Phoenix Sunsa udario suparničkog igrača Jusufa Nurkića. U priopćenju, kojim se ukida suspenzija stoji:

"Green je napravio određene korake, kojima je pokazao želju uskladiti svoje ponašanje sa standardima NBA igrača. Uključio se u sastanke sa savjetnikom, a više puta se sastao i s predstavnicima NBA, Warriorsa i Nacionalne udruge košarkaša. Spomenutu će praksu nastaviti i tijekom sezone."

Sastanci koji se spominju održavani su posredstvom video-linka, a uključivali su i Greenovog agenta, izvršnog direktora Warriorsa Richa Paula, glavnog menadžera Mikea Dunleavyja Jr. te trenera Ricka Celebrinija. Razgovori navedenih čimbenika o nastavku Greenove karijere predstavljali su osnovni preduvjet "vraćanju igrača na posao".

Predstavnici lige inzistirali su na psihološkom savjetovanju budući da incident s Nurkićem nije prvi što ga je Green počinio. Nekoliko tjedana ranije davio je centra Utah Jazza Rudyja Goberta, a prošle sezone je udario i Jordana Poolea iz Washington Wizardsa. Golden State je suglasan s pristupom NBA lige.

- Čovjek koji je udario Poolea, davio Goberta i divljački mlatio Nurkića, mora se promijeniti. Posrijedi nije samo ispad na terenu. Radi se o Greenovom životu. Istovremeno, radi se o nekome u koga vjerujem, koga poznajem desetljićima i volim ga zbog njegove odanosti - ustvrdio je prvi trener Warriorsa Steve Kerr.

Tijekom suspenzije Green je izgubio oko dva milijuna dolara dok je istovremeno Golden State uštedio gotovo devet milijuna kroz porez na luksuz. Za Greenovog odsustva Warriorsi su imali skor 7-5. Prema rasporedu, Golden State prvo ugošćuje Toronto Raptorse i New Orleans Pelicanse, a sljedećeg tjedna ide na gostovanje kod Chicago Bullsa i Milwaukee Bucksa. Očekuje se da će i Green biti u ekspediciji Warriorsa...

Linker
27. travanj 2024 03:53