Luka Šamanić

 USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Sports/Ddp Usa/Profimedia
NIJE PROŠAO NI U BOSTONU

NBA velikan odrekao se mladog Hrvata! Moguć je povratak u Europu, a evo gdje bi trebao nastaviti karijeru

S novim klubom neće potpisati dvosmjerni ugovor pa će moći nesmetano pregovarati s drugima.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 11. listopad 2022. 20:04

Boston Celticsi odrekli su se prava na Luku Šamanića (22). Boston je koncem rujna potpisao s hrvatskim krilnim centrom nezajamčeni ugovor u trening kampu.

Izabran od San Antonio Spursa kao broj 19 na draftu 2019., Šamanić je u prve dvije sezone zaigrao u ukupno 36 utakmica, u prosjeku ostvarujući 3,8 poena i 2,2 skokova za 9,9 minuta po utakmici. San Antonio ga se ipak odrekao prije njegove treće sezone, koju je Šamanić proveo u New York Knicksima, prije nego što su ga se i oni odrekli u ožujku.

Nastupio je Šamanić prošle sezone i u ukupno osam utakmica za Westchester Knickse u G ligi, u kojima je imao odlične brojke. U prosjeku je zabijao 27,6 poena, uz 10,4 skokova i 3,4 asistencije.

Šamanić je za Celticse nastupio u ukupno dvije pripremne utakmice, u kojima je upisao 9 minuta, 2 poena i 5 skokova. Očekuje se da bi se sada mogao pridružiti Maine Celticsima u G-ligi.

Međutim, Šamanić neće potpisati dvosmjerni ugovor, što znači da će Šamanić biti neograničeno slobodan igrač, koji može ući u pregovore s bilo kojim klubom. No, za sada nema posebnog interesa za njegovim uslugama.

Vidjet ćemo što će Šamanić na kraju odlučiti i je li možda povratak u Europu moguća opcija.

Linker
27. travanj 2024 02:02