Miles Bridges

 GRANT HALVERSON Afp
SUD OBJAVIO KAZNU

NBA zvijezda dotaknula dno! Pretukao djevojku, izgubio 200 milijuna dolara, a sada mu prijeti i zatvor

Miles Bridges zbog cijelog slučaja nije potpisao novi ugovor sa Charlotte Hornetsima.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 04. studeni 2022. 07:51

Velika zvijezda Charlotte Hornetsa Miles Bridges nagodio se s tužiteljstvom iz Los Angelesa te svojom bivšom djevojkom oko optužbi za obiteljsko nasilje. Bridges je postigao takozvani ‘no contest‘ dogovor koji je prisutan u američkom pravosuđu, a po kojem on prihvaća kaznu bez da je formalno priznao krivnju u cijelom slučaju. Košarkaš je tako sada dobio kaznu od 3 godine uvjetnog zatvora, ali trenutno ne mora ići u zatvor što može smatrati svojevrsnom pobjedom jer se očekivala zatvorska kazna.

Bridges je kaznu dobio po optužnici ozljeđivanja roditelja pred djetetom. U zatvor ne ide jer je postignut dogovor da se izbaci optužnica da je pred djetetom nanosio ozljede roditelju koje su mogle dovesti do trajnog fizičkog oštećenja, invaliditeta ili smrti.

Podsjetimo, cijeli slučaj se dogodio u svibnju kada je Bridges pred malim sinom silovito pretukao svoju tadašnju djevojku koja je odmah podigla optužnicu protiv njega. Košarkaš je zbog cijelog slučaja ostao bez novog ugovora sa Charlotteom koji bi vjerojatno iznosio oko 200 milijuna dolara. On je u statusu slobodnog igrača i može potpisati za bilo koji klub, ali NBA liga u svojem pravilniku ima mogućnost suspenzije svakog košarkaša koji je priznao obiteljsko nasilje, pa čak i kroz ‘no contest‘ dogovor.

Bridges će u sljedeće tri godine morati 52 tjedna prisustvovati savjetovanju o obiteljskom nasilju, a isto toliko će morati provesti na savjetovanju o roditeljstvu. Morat će odraditi 100 sati volontiranja te se svakog tjedna testirati na upotrebu droga od kojih je izuzeta marihuana ako postoji liječnički recept za nju. Ima i zabranu prilaska svojoj bivšoj djevojci.

Linker
06. svibanj 2024 01:55