Kyrie Irving ove godine još nije igrao za Netse

 KEVORK DJANSEZIAN/AFP/PROFIMEDIA Kevork Djansezian/Afp/Profimedia
To mu nije zabranjeno

NBA zvijezda odbila cijepljenje, prekrižila milijune i ne igra za svoj klub, no želi na All-Star utakmicu

Prema NBA pravilima, Kyrie Irving mogao bi se naći na glasačkoj listi za All-Star utakmicu.
Piše: S.N.Objavljeno: 08. studeni 2021. 09:47

Kyrie Irving jedna je od najvećih NBA priča iako zvijezda Brooklyn Netsa nije odigrala niti sekunde ove sezone. Poznato je kako¨se Irving odbija cijeniti zbog koronavirusa, ali i kako mu je zbog odluke gradonačelnika New Yorka zbog toga zabranjeno igrati domaće utakmice. U jednom trenutku je izgledalo kao da bi Irving mogao igrati samo na gostovanjima Brooklyna, ali iz kluba su odbili tu mogućnost i naglasili kako ih zanima samo igrač koji može biti cijelo vrijeme u klubu.

Ako ovakva situacija potraje cijelu sezonu Irving će izgubiti polovicu od 35 milijuna dolara koliko mu je ugovor za ovu sezonu. Naime, za domaće utakmice na kojima mu je zabranjeno igrati, Irving neće biti plaćen, ali će mu pola ugovora ipak biti isplaćeno jer ga Netsi nisu suspendirali. Činjenica da je on i dalje na rosteru donosi Irvingu, ali i svim njegovim navijačima, nadu da će ove sezone ipak igrati na jednoj utakmici,

Naime, New York Post donosi kako se Irving nada kako će se njegovo ime naći na listi za glasanje za nastup na All-Star utakmici koja se ove godine igra u Clevelandu. Prema NBA pravilima glasati se može za sve igrače koje su klubovi prijavili na svojim rosterima, a nije precizirana situacija je li se može glasati i za igrača koji nije odigrao niti jednu sekundu u sezoni, a nije ozlijeđen. Bilo je slučajeva s glasanjem za ozlijeđene igrače, ali situaciju poput ove NBA liga nikada nije imala.

image

Odluka Irvinga da se neće cijepiti donijela mu je veliki broj pristalica

JOHN MARSHALL MANTEL/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA John Marshall Mantel/Zuma Press/Profimedia

S obzirom na popularnost koju Irving ima na društvenim mrežama - 15,5 milijuna pratitelja na Instagramu i 4,3 milijuna na Twitteru, ali i činjenicu da je on za svoj potez dobio veliku podršku ljudi koji se ne žele cijepiti, ne bi bilo nemoguće da Irving bude izabran u prvu petorku Istočne konferencije. Grad Cleveland nema nikakve covid restrikcije što se covida tiče pa bi on, ako bude izabran, bez problema mogao nastupiti na All-Star utakmici. Upravo takav scenarij, tvrdi New York Post, igrač i očekuje.

Linker
04. svibanj 2024 02:01