Zion Williamson i Luka Dončić

 JULIEN DE ROSA Afp
LUKA DONČIĆ ZA MARCU

‘Ne obazirem se na mišljenja da nisam fizički spreman. A Laso je bio najbolji trener Reala, nije mi jasno...‘

Slovenski superstar dao je tradicionalni godišnji intervju Marci te se osvrnuo na brojne aktualne teme
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 13. srpanj 2022. 06:10

Obično je to tako. Luka Dončić preko ljeta stigne do Europe i onda da jedan intervju španjolskoj Marci. Niti ovoga puta nije bilo drugačije, Luka je za Marcu razgovarao dok je u Parizu ima sponzorske obveze.

Počeo je s Dallasom...

- Uvijek je cilj da idemo što dalje. Iza nas je dobra sezona, ali ja si uvijek želim što više. Želim osvojiti naslov prvaka i vjerujem da će se to jednog dana i dogoditi. Uoči svake sezone to je moj jedini cilj.

image
THOMAS COEX/AFP/PROFIMEDIA Thomas Coex/Afp/Profimedia

Je li mu cilj biti i MVP lige?

- Pa to je nekakav cilj za svakog igrača koji dođe u NBA ligu. Nitko ne može za sebe reći da je baš on MVP. Ali da moram birati između toga da osvojim naslov prvaka ili da budem MVP, birao bih prsten za naslov. Iako, biti MVP bili bi doista čudesno. Ne zanimaju me niti rekordi, jedino o čemu se brinem su pobjede.

Sletjelo je i pitanje o tome kako doživljava kritike po kojima nije dovoljno fizički spreman?

- Da budem iskren, takva me razmišljanja ne opterećuju i ne pridajem im nikakvo značanje. Igram svoju igru i ne obazirem se.

Slijedi Eurobasket, a tu Luka Dončić i Slovenija brane naslov prvaka.

- Ima dosta europskih reprezentacija koje su na visokoj razini, koje imaju odlične igrače. Turnir je kratak i to se lako može dogoditi svašta. Bit će teško. Počevši od toga kako je naša skupina sastavljena, jer tu su u Kölnu domaćini Nijemci, pa Litva, BiH, Francuska i Mađarska. A što se tiče favorita, tu su osim Španjolaca i Srbija, Francuska, Litva, Grčka...

Naravno i Slovenija. Upitan je i u situaciji u Real Madridu, koji se zahvalio Pablo Lasu zbog srčanih problema, iako je ovaj želio nastaviti posao koji radi od 2011. godine i u kojemu je imao tri sezone na raspolagaju i Luku Dončića.

- I dalje ne mogu shvatiti što se tu dogodilo. Pablo je sjajan trener i iznimna osoba. Mislim da da to nije trebalo biti tako. Da, nije bilo fer prema njemu. I mnogo ljudi to misle zbog svega što je Pablo napravio na klupi Real Madrid u posljednjih 11 godina. Po meni je on najbolji trener Reala.

Sada je tu Chus Mateo, Lasov pomoćnik.

- Mislim da će on dobro snaći. On je sjajan tip i bit će mu na klupi Reala dobro.

Linker
18. travanj 2024 22:53