XAVIER BONILLA Nurphoto Via Afp
MARIO HEZONJA

‘Ne razmišljam o povratku u NBA ligu. Nisam dobio poštovanje koje zaslužujem i puno mi se toga nije svidjelo‘

Igrač UNIKS-a iz Kazanja Mario Hezonja komentirao je moguć povratak u NBA ligu
Piše: SNObjavljeno: 13. travanj 2022. 16:21

Odigrao je Hezonja ukupno 335 utakmica u dresovima Orlanda, New York Knicksa i Portlanda, ali iskustva iz najjače košarkaške lige svijeta nisu mu najbolja.

"Ne, bilo je tamo puno stvari koje mi se nisu svidjele", rekao je Hezonja upitan razmišlja li o mogućem povratku u NBA ligu.

Izabran je Hezonja kao peti pick NBA drafta 2015. godine od strane Orlanda. Tada je kao 20-godišnjak prešao iz Barcelone u redove Magica.

"Ne, ne mislim da je to bilo prerano", prenosi njegove riječi Eurohoops.net.

Nakon tri sezone u Orlandu potpisao je jednogodišnji ugovor s Knicksima, onda 2019. dvogodišnji ugovor s Portlandom, da bi ga početkom sezone 2020/21 mijenjali u Memphis kojem se zahvalio u prosincu.

"Neću se vratiti u NBA. Tamo nisam dobio poštovanje koje zaslužujem. Također, prema mojem se mišljenju u NBA-a više radi o showu, nego o samoj igri", dodao je Hezonja koji se namjerava pripremati u SAD-u za novu sezonu tijekom, ljeta. Prethodna iskustva u tom smislu su mu jako pozitivna.

"Naučio sam se bolje brinuti za svoje tijelo. Sve što mi se dogodilo me učinilo ovakvim kakav sam danas", zaključio je Hezonja.

Linker
25. travanj 2024 14:29