MATTHEW STOCKMAN/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Matthew Stockman/Getty Images/Profimedia
NBA REZULTATI

Nevjerojatna večer jednog od glavnih kandidata za MVP-a, nastavio niz i ušao u povijest

Pogledajte kako je blokada osigurala pobjedu Jazza koji su nadoknadili 19 poena zaostatka
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 19. ožujak 2023. 07:46

Bila je to još jedna večer centra 76-ersa Joela Embiida koji je s 31 poenom, sedam skokova i jednako toliko asistencija bio najraspoloženiji u svojoj ekipi u pobjedi protiv Indiana Pacersa (141:121). Ovaj 213 centimetara visok košarkaš iz Kameruna tako je devetu utakmicu završio s preko 30 poena i ušao u povijest momčadi iz Philadelphije kao prvi igrač koji je zabilježio tako nevjerojatan niz.

Njegov protukandidat u utrci za nagradu za MVP-a lige, Nikola Jokić također je bio najbolji pojedinac u redovima Denver Nuggetsa koji su poraženi kod New York Knicksa (116:110). Srpski košarkaš bio je nadomak triple-double učinka s 24 poena, 10 skokova i osam asistencija. Knickse je predvodio Julius Randle s 20 poena i sedam skokova.

image
JUSTIN FORD Getty Images Via Afp

Seriju od tri poraza zabilježili su košarkaši Golden State Warriorsa koji su izgubili od Memphis Grizzliesa (133:119). Kod domaće momčadi najbolji je na parketu bio Jaren Jackson Jr. s 31 poenom, sedam skokova i tri asistencije.

‘Vatrena‘ je atmosfera bila i kod Utah Jazza koji su s 118:117 pobijedili Boston Celticse. Osim što su nadoknadili 19 poena zaostatka u posljednjoj četvrtini, dvije sekunde prije kraja Walker Kessler blokirao je pokušaj Granta Williamsa i tako omogućio svojoj momčadi pobjedu. Njegovu blokadu pogledajte OVDJE.

Najbolji pojedinac kod Jazza bio je Lauri Markkanen s double-double učinkom (28 poena i 10 skokova).

Linker
24. travanj 2024 19:57