KEVORK DJANSEZIAN Getty Images Via Afp
JOŠ SAMO JEDNA POBJEDA

Nevjerojatni Murray i Jokić opet srušili Lakerse i stigli nadomak finala! LeBronu i društvu treba povijesno čudo

Ponovno je briljirao Jamal Murray s 37 koševa, identično kao i u drugoj utakmici serije
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 21. svibanj 2023. 07:28

Denver Nuggetsi su na korak do velikog finala NBA lige. U trećoj utakmici finalne serije na Zapadu u Los Angelesu Nuggetsi su odnijeli pobjedu rezultatom 119-108 i tako uzeli 3-0 vodstvo u seriji protiv Lakersa.

U gostujućem sastavu ponovno je briljirao Jamal Murray s 37 koševa, identično kao i u drugoj utakmici serije. Nikola Jokić dodao je 24 poena uz 8 skokova, dovoljno za još jednu pobjedu Nuggetsa koja ih dovodi na korak do završetka serije. Nijedna momčad u povijesti doigravanja nije preokrenula 3-0 vodstvo u seriji.

image

Anthony Davis i Jamal Murray

KEVORK DJANSEZIAN Getty Images Via Afp

Denver je u jednom trenutku izgubio prednost od 14 poena, ali je napravio odlučujući 13-0 niz u četvrtoj četvrtini i time prekinuo seriju Lakersa od devet domaćih pobjeda od 26. ožujka, uključujući sedam uzastopnih pobjeda od završetka regularne sezone.

Nuggetsi su briljirali s ‘pick and roll‘ kombinacijom predvođeni Murrayem i Jokićem koju je treneru Michaelu Maloneu predložio ‘trener Jokić‘.

- Ne mogu sada govoriti u ime momaka jer ne znam što im sve prolazi kroz glave, ali još uvijek (vjerujem) - rekao je LeBron James, koji je imao 23 poena, 12 asistencija i sedam skokova.

- Dakle, vrijeme je da se odmah vratimo kući i počnemo puniti gorivo i započnemo proces liječenja i oporavka i pripremimo se za ponedjeljak. Moj način razmišljanja je uvijek zaključan.

Anthony Davis je imao 28 poena i 18 skokova za Lakerse, koji nisu izgubili tri utakmice zaredom od početka veljače. Dugotrajni pozitivni niz Los Angelesa još od ‘trade deadlinea‘ konačno je u padu protiv jakih Nuggetsa, koji su pobijedili u pet uzastopnih utakmica doigravanja.

Nuggetsi se mogu plasirati u NBA finale, po prvi put u povijesti franšize, u ponedjeljak navečer kada se igra četvrta utakmica u Los Angelesu.

Linker
19. travanj 2024 23:57