CHRISTIAN PETERSEN Getty Images Via Afp
OPRAVDAVA HYPE

Nevjerojatni tinejdžer srušio rekord koji je postavio Shaquille O‘Neal: ‘Netko je to morao napraviti‘

Iza San Antonio Spursa pet je utakmica u kojima je Wembanyama pokazao svu raskoš talenta
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 03. studeni 2023. 07:45

San Antonio Spursi gotovo su cijelu utakmicu imali vodstvo nad Phoenix Sunsima, u drugoj je četvrtini ona iznosila čak 27 poena razlike, ali napetost je donijela posljednja četvrtina u kojoj su Sunsi došli do izjednačenja i zamalo kreirali nevjerojatan povratak. Ali konce igre preuzeo je Victor Wembanyama koji se pobrinuo da njegovi Spursi ne dožive svojevrsni debakl. I doveo ih do pobjede (132:121).

Prvi pick ovogodišnjeg drafta, 19-godišnji Francuz utakmicu je završio sa 38 poena (najviše ove sezone), a tome je pridodao još 10 skokova, dvije asistencije, dvije blokade i jednu ukradenu loptu. Na konferenciji za medije nakon utakmice ‘‘Wemby‘‘ je skromno rekao:

- Netko je to morao napraviti. Danas sam to bio ja, a sutra će biti netko od mojih suigrača - komentirao je Wembanyama iza kojega je pet utakmica regularnog dijela NBA sezone u kojima je već uspio ispisati povijest.

ESPN ističe da je Wembanyama prvi tinejdžer u dresu San Antonio Spursa koji je na poluvremenu imao 20 poena. Sunsima je do poluvremena zabio 20 poena uz pet skokova i dvije asistencije.

Isti izvor dodaje kako je postao prvi igrač od 1992. godine sa sto poena i deset blokada u prvih pet NBA utakmica. Posljednji koji je tako nešto uspio bio je Shaquille O‘Neal tijekom svog boravka u Orlando Magicu.

Za kraj, Wembanyama je postao drugi ‘‘rookie‘‘ u povijesti Spursa koji je u prvih pet utakmica zabio sto poena. David ‘‘Admiral‘‘ Robinson je zabio 115 poena tijekom prvih pet utakmica u svojoj prvoj sezoni 1989./90.

- On je raznovrstan igrač. Ima vjere u sebe i do sad je napravio neke uspjehe koji su nevjerojatni. Samo može rasti - zaključio je trener Spursa Gregg Popovich.

Linker
01. svibanj 2024 01:54