Nikola Jokić

 PATRICK T. FALLON Afp
OSTAO JE SKROMAN

Nikola Jokić noćas je ispisao povijest, ušao je u društvo Westbrooka, Robertsona, Magica Johnsona...

Srpski košarkaš pridružio se petorici odabranih sa 100 ili više triple-doublova u karijeri
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 01. ožujak 2023. 08:57

Kada je trener Denver Nuggetsa Michael Malone dao ​​Nikoli Jokiću loptu s kojom je zabilježio svoj 100. triple-double u karijeri, učinilo mu se da je superzvijezdi neugodno zbog te geste.

"On je jedinstvena osoba koja ne želi pozornost niti priznanje", rekao je Malone. "Samo se želi baviti svojim poslom i pomoći ovoj momčadi da osvoji svoje prvo prvenstvo."

Jokić je imao 14 koševa, 11 skokova i 10 asistencija za svoj 24. triple-double u NBA ligi ove sezone i 15. u zadnjih 20 utakmica, a Nuggetsi su pobijedili Houston Rocketse sa 133:112.

Nuggetsi su pobijedili u svakoj utakmici u kojoj je on imao triple-double učinak ove sezone i 28 uzastopnih od prošle sezone. Jokiću su trebale samo tri četvrtine da postane šesti igrač u povijesti lige sa 100 triple-doubleova, a cijelu četvrtu odsjedio je na klupi.

image
TIM NWACHUKWU Getty Images Via Afp

Činilo se da ga to postignuće nije zbunilo, nazvao ga je "lijepim"..

"Cijenim kako smo igrali", rekao je. "To je ono što cijenim. A sva postignuća, nagrade, ugovore ili bilo što, to je samo lijepo, ali ne jurite za tim. To je stvarno lijepo."

Pridružio se Jokić Russellu Westbrooku (198), Oscaru Robertsonu (181), Magicu Johnsonu (138), Jasonu Kiddu (107) i LeBronu Jamesu (106) kao jedinim igračima u povijesti lige koji su uspjeli upisati 100 ili više triple-doublova.

Nakon velike Jokićeve večeri u svlačionici nije bilo naznaka slavlja. Sjedio je sam za svojim ormarićem s vrećicom leda na leđima dok je jeo kokice iz male kutije.

Jedini dokaz velike večeri dvostrukog MVP-a bila je lopta u njegovom ormariću koju su njegovi suigrači potpisali kako bi obilježili taj trenutak.

"Mislim da ga svi mi u Denveru nikada ne bismo trebali uzimati zdravo za gotovo njegovu veličinu", rekao je o Jokiću Malone. "A to što ga spominjemo sa svim ovim povijesnim postignućima samo vas podsjeća da smo tako blagoslovljeni što imamo tipa poput Nikole, koji je tako talentiran, koji postiže sve te stvari na terenu, ali najvažnije i impresivno kod Nikole je to što je on tako skroman."

Linker
17. svibanj 2024 08:50