XUE YUBIN Xinhua Via Afp
SRBIN RUŠI REKORD

Nikola Jokić potpisuje najveći ugovor u povijesti košarke!? Evo koliko bi trebao zarađivati sljedećih 5 godina

‘Trebalo bi sve biti potpisano ovog ljeta. Očigledno je zaslužio produženje na maksimalni iznos‘.
Piše: S.N.Objavljeno: 03. ožujak 2022. 09:08

Nikola Jokić jedan je od najboljih košarkaša svijeta, a s obzirom na kvalitetu njegovih igara, srpski košarkaš je adekvatno plaćen. Ove sezone zarađuje 31.579.390 dolara samo od Denver Nuggetsa, a u budućnosti bi taj iznos trebao biti i puno veći.

Naime, iako Jokić ima ugovor s Denverom do kraja sezone 2022./23., on će ovog ljeta moći potpisati novi ugovor s Nuggetsima. Iz kluba su već najavili da će mu prvog dana ponuditi takozvani 'supermax' ugovor, a iz redova srpskog košarkaša su uzvratili činjenicom da će ponudu Jokić odmah potpisati.

image

Nikola Jokić će za sljedeći ugovor dobiti 241 milijun dolara

TIM NWACHUKWU Afp

Tako je Jokićev menadžer, najpoznatiji košarkaški agent u Europi Miško Ražnatović, u podcastu Basketnews najavio kako će srpski košarkaš na ljeto potpisati ugovor s Denverom koji će biti najveći u povijesti NBA lige. Jokić bi za pet godina trebao dobiti 241 milijun dolara što je nešto više od aktualnog rekordera Giannisa Antetokounmpa koji je od Milwaukeeja dobio 228,2 milijuna dolara za ugovor od pet godina.

Jokićevo preuzimanje rekorda je logično kada se zna kako je, prema pravilima NBA lige, supermax ugovor vezan uz 'salary cap', odnosno on može iznositi najviše 35% salary capa, odnosno ukupnog iznosa kojeg klub troši na plaće. Kako svake godine raste salary cap, tako je svake godine sve veći iznos supermax ugovora.

"Po našim očekivanjima, trebalo bi sve biti potpisano ovog ljeta. Očigledno je zaslužio produženje na maksimalni iznos", rekao je Ražnatović u podcastu te dodao:

"Luka Dončić je napravio lijepu zabavu kada je potpisao svoj posljednji ugovor i postavio mi izazov pošto sam ja jako poznat po organiziranju zabava i sudjelovanju u društvenom životu. Ali, poznavajući Nikolu, vjerojatno od zabave nema ništa i bit će sve isto kao i prije. To je za njega samo jedan komad papira kojeg treba potpisati", istaknuo je Ražnatović i dodao da ga je Jokić, kad je prošli put potpisao novi ugovor, samo mailom obavijestio da je to napravio.

Novim ugovorom Jokić bi u sezoni 2023./24. trebao zaraditi 42,6 milijuna dolara, u 2024./25. taj bi se iznos povećao na 44,9 milijuna, a slijedi rast na 48,2 milijuna (2025./26.), 51,5 milijuna (2026./27.) i 54,8 milijuna dolara (2027./28.).

Linker
21. svibanj 2024 12:40