Jayson Tatum

 KEVIN C. COX Getty Images Via Afp
NBA DOIGRAVANJE

Ništa od novog iznenađenja: Celticsi predvođeni Tatumom i Brownom srušili Atlantu i izborili drugi krug

U jedinoj noćašnjoj utakmicia Celticsi su postali šesta momčad koja je izborila prolaz
Piše: HinaObjavljeno: 28. travanj 2023. 07:33

Košarkaši Bostona pobijedili su Atlantu u gostima 128:120 čime su dobili seriju prvog kruga doigravanja NBA lige na Istoku s 4-2 i time izborili konferencijsko polufinale.

Posve izjednačena utakmica trajala je sve do posljednje četvrtine. Na ulasku u zadnjih 12 minuta igre Atlanta je imala dva poena prednosti, no u završnici se u tragičara domaće momčadi premetnula njihova glavna zvijezda Trae Young.

Naime, Young je promašio 12 od posljednjih 13 šutova, dok su na drugoj strani glavni aduti Bostona bili na visini zadatka i odveli aktualne doprvake u polufinale Istočne konferencije gdje će igrati protiv Philadelphije.

S 32 poena Jaylen Brown je bio prvi strijelac gostujuće momčadi uz šut 13-25 iz igre te odličnih 6-8 za tri poena. Jayson Tatum je ubacio 30 koševa, a tome je dodao 14 skokova i sedam asistencija. Marcus Smart je ubacio 22 poena, a Malcolm Brogdon s klupe 17.

image

Jaylen Brown

KEVIN C. COX Getty Images Via Afp

Young je kod Atlante bio prvi strijelac s 30 poena, ali uz šut 9-28 i 4-12 za tri poena. Imao je i deset asistencija. De‘Andre Hunter je ubacio 20 poena, a Dejounte Murray 14 uz 11 asistencija i sedam skokova.

Time su postali poznati parovi polufinala doigravanja Istočne konferencije. Boston će igrati protiv Philadelphije koja je s 4-0 u seriji svladala Brooklyn.

U drugom polufinalnom dvoboju na Istoku sastaju se Miami i New York, a obje su momčadi svoje serije prvog kruga dobile s 4-1. Miami je bio bolji od Milwaukeeja, najbolje momčadi osnovnog dijela sezone, dok je New York pobijedio Cleveland.

Na Zapadu je zasad poznato kako će jednu polufinalnu seriju igrati Denver i Phoenix. Golden State trenutačno vodi 3-2 protiv Sacramenta, a Los Angeles Lakers s 3-2 protiv Memphisa.



NBA doigravanje Istok, prvi krug (šesta utakmica):

Atlanta - Boston 120-128 (Boston je dobio seriju s 4-2)

Linker
03. svibanj 2024 10:45