Oliver Behrendt/Afp/Profimedia
OSTAO I BEZ FINALA EUROBASKETA

Njemačka zvijezda prihvatila 30 puta manji ugovor s klubom od onog koji joj je bio nuđen prije dvije godine

U sljedećoj sezoni sjajni njemački playmaker promijeniti će klub
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 17. rujan 2022. 07:57

Dennis Schröder odigrao je sjajnu utakmicu u polufinalu Eurobasketa, ali njegova Njemačka je izgubila od Španjolske (91:96). Sjajni play zabio je 30 poena i 8 asistencija.

"Bili smo malo stegnuti zbog važnosti utakmice i prepune dvorane s našim fantastičnim navijačima i nismo igrali kako inače možemo. Moramo čestitati Špajolcima jer su igrali sjajno i bili su bolji u četvrtoj četvrtini, kad se lomila utakmica. Naš cilj je medalja pa u nedjelju protiv Poljske idemo odigrati kako najbolje znamo", kazao je Schröder.

Potom j nahvalio Španjolce.

"Igrali su dobro, prilagođavali su se odlično i uvijek su znali što rade na parketu. Mi nismo imali najbolju igru u obrani i o nas je stajalo finala. Oni su to imali i zato su pobijedili", rekao je njemački play.

Inače, iz SAD-a je stigla vijest da se Schröder vraća u Lakerse. Već je potpisao ‘minimalac‘ za 2,6 milijuna dolara. Prošlu sezonu proveo je u Bostonu i Houstonu, u koji je bio razmijenjen usred sezone. Imao je prosjek od 13,5 poena, 3,3 skoka i 4,6 asistencija po utakmici.

U LA Lakersima je imao odličnu sezonu okrunjenu s NBA naslovom 2020., ali tada je bio odbio ugovor od 80 milijuna dolara za četiri godine. Sada je prihvatio 30 puta manji ugovor...

Linker
18. travanj 2024 02:12