MATTHEW STOCKMAN Getty Images Via Afp
NBA FINALE

Nova čudesna partija Jokića ovog puta nije pomogla Denveru, Miami slavio, Nuggetsi promašili šut za produžetak

Srpski as ubacio je 41 poen i tome dodao 11 skokova i ubilježio četiri asistencije
Piše: SNObjavljeno: 05. lipanj 2023. 06:19

Košarkaši Denvera u drugoj su utakmici finala doigravanja NBA lige kod kuće poraženi od Miamija 110:108 (26:23, 25:34, 25:26, 36:25). Rezultat u finalu koje se igra do četiri pobjede sada je 1:1, a treća utakmica igra se u Miamiju u noći između srijede i četvrtka.

Denveru ovog puta nije pomogla još jedna senzacionalna partija Nikole Jokića. Naime, srpski as ubacio je 41 poen i tome dodao 11 skokova i ubilježio četiri asistencije, no njegovi suigrači nisu bili toliko raspoloženi kao u prvoj utakmici. Jamal Murray je ubacio 18 poena te imao 10 asistencija i 4 skoka Aaron Gordon je dodao 12 poena i 7 skokova, a Bruce Brown je s klupe imao 11 poena i 5 skokova.

Kada je u pitanju momčad Miamija, najefikasniji je bio Gabe Vincent koji je ubacio 23 poena i imao 3 asistencije. Jimmy Butler je dodao 21 poen, 9 asistencija i 4 skoka, a Bam Adebayo 21 poen, 9 skokova i 4 asistencije.

image
MATTHEW STOCKMAN Getty Images Via Afp

Miami je u startnu petorku vratio Kevina Lovea umjesto Caleba Martina i tako je neutralizirao prednost u visini na krilnim pozicijama koju je Denver koristio u prvoj utakmici. Počele su ulaziti i trice za igrače Heata pa nije čudno što je momčad s Floride nakon nešto manje od 7 minuta igre imala prednost od 11 poena razlike. No, Nuggetsi su ubrzo posložili svoju igru i povezali konce pa su napravili preokret i u jednom trenutku došli do 15 poena razlike.

Izgledalo je kao da se Denver vratio na kolosijek iz prve utakmice, ali Miami je mačka s devet života. Nastavili su s tvrdom igrom, a na krilima Duncana Robinsona početkom posljednje četvrtine, u koju su ušli sa zaostatkom od 8 poena, napravili su novi preokret. Vratili su prednost nakon samo dvije minute tog razdoblja i držali je sve do kraja utakmice. Imao je, doduše, Denver priliku da odvede utakmicu u produžetak, ali Murray je promašio šut za tricu s istekom vremena.

Linker
17. travanj 2024 02:35