ADAM GLANZMAN Getty Images Via Afp
U POTRAZI ZA TRENEROM

Nova smjena u NBA: Podebljao je ‘crni‘ rekord i ‘platio glavom‘. U igri za preuzimanje 76ersa su poznata imena

Glavni kandidati za nasljednika su renomirani treneri, koji su donedavno vodili jake momčadi
Piše: SNObjavljeno: 16. svibanj 2023. 18:11

Nakon što je podebljao neslavnu osobnu statistiku u sedmim utakmicama NBA doigravanja, u kojima ima šest pobjeda i čak deset poraza, više od bilo kojeg trenera u povijesti, Doc Rivers završio je epizodu na klupi Philadelphia 76ersa, javlja ESPN.

Iako je u momčadi imao Joela Embiida, MVP-a osnovnog dijela sezone, ali i Jamesa Hardena, 61-godišnji strateg iz Chicaga ostao je bez posla. Vijest su prenijeli uvijek dobro informirani NBA insajderi, poput Adriana Wojnarowskog. Philadelphia je treći put u nizu sezonu okončala u drugoj rundi doigravanja, a u sve tri vodio ih je upravo Rivers. Za 76erse kobna je bila sedma utakmica protiv Boston Celticsa, u kojoj je briljirao Jayson Tatum ubacivši 51 poen, što je ujedno i rekord jednog igrača u sedmoj utakmici doigravanja.

U potrazi za novim trenerom, potencijalni kandidati za preuzimanje 76ersa su dobro poznata imena poput Mikea Budenholzera (donedavnog trenera Milwaukee Bucksa), Montyja Williamsa (donedavnog trenera Phoenix Sunsa), Nick Nursea (donedavnog trenera Toronto Raptorsa), ali i druga imena poput Sama Cassella, Mikea D’Antonija i Franka Vogela.

Linker
18. travanj 2024 19:24