TOM PENNINGTON Afp
3-0 ZA GOLDEN STATE

Nova velika utakmica Luke Dončića, ali i novi poraz Dallasa! Curry odveo Warriorse na korak do finala

Slovenski košarkaš ponovno je nosio svoju momčad, ali Golden State je još jednom bio prejak
Piše: SNObjavljeno: 23. svibanj 2022. 06:17

Golden State Warriorsi stigli su na korak do velike završnice nakon što su u finalu Zapada poveli s 3-0 protiv Dallas Mavericksa.

Nakon dvije pobjede na domaćem terenu, Steph Curry i društvo slavili su i na gostovanju (100-109), a Mavericksima nije pomogla ni još jedna sjajna predstava Luke Dončića koji je u American Airlines Centru upisao 40 poena, 11 skokova i tri asistencije za nešto više od 40 minuta na parketu.

Košarkaši Golden Statea puno su bolje otvorili susret te već na startu pobjegli na 12 poena prednosti, no Dallas se vratio do kraja uvodne četvrtine i stigao na svega -3. U drugoj četvrtini su Dončić i društvo napravili potpuni preokret i u jednom trenutku poveli s devet razlike, no poluvrijeme je ipak pripalo gostima koji su na odmor otišli s minimalnih +1

U jednom dijelu treće četvrtine Warriorsi su pobjegli na +14 i stečenu prednost do kraja utakmice nisu ispuštali. Posljednju priliku za preokret Mavsi su kreirali tricom Dinwiddieja kojom su se primakli na 104-99 1:15 minuta prije kraja, ali u sljedećem napadu gosti su odgovorili tricom Jordana Poolea kojom je susret bio odlučen.

image
TOM PENNINGTON Afp
image
TOM PENNINGTON Afp

Curry je bio najraspoloženiji kod Warriorsa s 31 poenom, pet skokova i 11 asistencija, a dobru je utakmicu odigrao i njegov suigrač Andrew Wiggins koji se zaustavio na 27 poena (11s, 3a). Klay Thompson je dodao 19.

Dončića su kod Dallasa pratili Spencer Dinwiddie s 26 i Jalen Brunson s 20 poena, ali to im nije bilo dovoljno da unesu neizvjesnost u ovu seriju.

Warriorsi će prvu od četiri prilike za četvrtu pobjedu i odlazak u finale imati u noći s utorka na srijedu kada će se ovi suparnici ponovno susresti u Dallasu.

image
TOM PENNINGTON Afp

image
TOM PENNINGTON Afp
image
RON JENKINS Afp

Linker
26. travanj 2024 05:03