HARRY HOW Getty Images Via Afp
DENVEROVIH 4:0

Nuggetsi prvi put u povijesti izborili veliko NBA finale! Jokić srušio 56 godina star rekord, briljirao i LeBron

Denver je na poluvremenu bio na -15, ali je sjajnom trećom četvrtinom preokrenuo rezultat
Piše: SNObjavljeno: 23. svibanj 2023. 06:32

Po prvi puta u povijesti Denver Nuggetsi igrat će u velikom NBA finalu. U noći s ponedjeljka na utorak je bilo napeto, ali Los Angeles Lakersi ni u četvrtoj utakmici finala Zapada nisu pronašli rješenje za svoje suparnike koji su u Los Angelesu slavili sa 111:113 i tako s ukupnih 4:0 izborili plasman u samu završnicu.

Nikola Jokić upisao 30 poena, 14 skokova i 13 asistencija te je svojim osmim triple-doubleom u jednoj playoff sezoni srušio 56 godina star rekord Wilta Chamberlaina.

Nuggetsi su na poluvremenu bili na -15, ali su sjajnom trećom četvrtinom preokrenuli rezultat te došli do prednosti i konačnog slavlja.

Jamal Murray pratio je Jokića s 25 poena, Aaron Gordon s 22, dok je u redovima domaćeg sastava odličnu utakmicu odigrao LeBron James koji je ubacio 40 poena, od čega je čak 31 upisao u prvom poluvremenu. ‘Kralj‘ je tom učinku dodao i 10 skokova te devet asistencija, ali ni to nije bilo dovoljno... Anthony Davis ubacio je 21, a Austin Reaves 17 poena.

Denver će u finalu igrati s uspješnijim iz okršaja Boston Celticsa i Miami Heata. Heat u toj seriji ima veliku prednost (3:0) i ne dogodi li se povijesni preokret, Nuggetsi će u noći s 1. na 2. lipnja na domaćem terenu otvoriti veliko NBA finale.

image
ALLEN BEREZOVSKY Getty Images Via Afp

image
ALLEN BEREZOVSKY Getty Images Via Afp

Linker
19. travanj 2024 18:54