ELVIS BARUKCIC Afp
PROPAO POKUŠAJ

Nurkić želio kupiti cjepivo za BiH, ali bez uspjeha: ‘Čovječanstvo nas je iznevjerilo, puno zemalja pati‘

‘Izračunao koliko za sve treba novaca, napravio cijeli plan, ali nisam ga mogao ostvariti‘
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 16. srpanj 2021. 12:28

Jusuf Nurkić, jedini BiH reprezentativac u NBA ligi pokušao je posljednjih dana nabaviti veliku količinu cjepiva u SAD-u, kako bi je dostavio u svoju domovinu, no nije uspio.

U BiH, kako navodi ESPN, tek je pet posto populacije procijepljeno, pa je Nurkić pokušao popraviti stanje s količinama cjepiva.
- U BIH postoje samo donacije, a one nisu dovoljne za cijepiti sve ljude. Pokušao sam otkupiti dovoljno cjepiva za cijelu zemlju, izračunao koliko za sve treba novaca, napravio cijeli plan, ali nisam ga mogao ostvariti. Čak i ukoliko pronađemo cjepivo, zakoni u SAD ne dopuštaju prodaju dok Amerikanci ne budu procijepljeni. Sve sam pokušao - očajan je Nurkić.
Frustracija je velika.

- Puno zemalja pati, a SAD, broj jedan u svijetu za cjepiva, ima cjepivo, no ljudi ga ne žele. Čovječanstvo nas je iznevjerilo, zar ne bi sve države trebale dobiti nešto od tih zaliha?
Inače, Nurkić je tijekom posljednje NBA sezone ostao bez bake, koja je preboljela Covid, a onda je izgubila borbu za život nakon što ju je zadesio, tek nakon što othrvala virusu, srčani udar koji se pokazao kobnim.

Linker
19. travanj 2024 03:23