Karl-Anthony Towns
 PHILIP PACHECO
BOLNO PRIZNANJE

‘Od COVIDA-a mi je umrlo 7 članova obitelji!‘ Shrvana NBA zvijezda šokirala SAD, ostao je bez majke...

‘U posljednjih sedam-osam mjeseci vidio sam dosta lijesova‘, kaže Karl-Anthony Towns
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 08. prosinac 2020. 14:11

Početak nove NBA sezone je zakazan za dva tjedna, momčadi i igrači se pripremaju za natjecanje, a uoči početka trening kampova u javnost izlaze različite priče vezane za epidemiju koronavirusa. Jednu od najtužnijih ispričao je Karl-Anthony Towns, zvijezda Minnesota Timberwolvesa.

Naime, Townsu je još u travnju, uslijed kompilacija nakon obolježnja od Covida-19 umrla majka, ali to nije njegov jedini gubitak vezan uz ovaj virus.

"Prošlog tjedna su mi javili da mi je umro i ujak. Osim majke, to je šesti član moje obitelji kojeg sam izgubio zbog Covida", objavio je Towns novinarima i dodao:

"U posljednjih sedam-osam mjeseci vidio sam dosta lijesova, a puno ljudi u mojoj obitelji i obitelji moje majke je imalo Covid. Za sve sam pokušao pronaći lijek, pokušao ih održati zdravima. Imao sam veliku ogovornost da napravim sve poteze da ih održim na životu."

Towns ulazi u svoju šestu NBA karijeru u kojoj bi se trebao potvrditi kao jedan od najboljih centara u ligi. Prošle sezone je za Minnesotu odigrao 35 utakmica u kojima je imao prosjek od 26,5 poena, 10,8 skokova, 4,4 asistencije i 1,2 blokade po utakmici. Ovaj 25-godišnjak ima i dva All-Star nastupa u karijeri, a u sljedećoj sezoni bi trebao predvoditi 'Vukove' zajedno s D'Angelom Russellom i prvim izborom na draftu, Anthonyjem Edwardsom. No, zbog svega što se događalo njegovoj obitelji, Towns ne zna koliko će biti spreman za košarku.

"Košarku najviše igram zbog toga što sam volio gledati svoju obitelj kako me gleda dok igram. Uvijek sam bio sretan kad bih vidio mamu u publici kako se zabavlja dok me gleda kako igram tako da će biti teško posvetiti se košarci. Teško je reći da bi sport mogao biti terapija za mene, mislim da se to neće dogoditi. Ali dat će mi šansu da se sjetim svih lijepih uspomena koje imam", emotivan je bio Towns koji je u ožujku, kada mu se majka bila zbrinuta na odjelu intenzivne njege, objavio emotivan video na instagramu.

Towns je i jedan od košarkaša koji je donirao dio svoje zarade za borbu protiv koronavirusa. Još u ožujku je pokrenuo donacije za istraživanje lijekova protiv koronavirusa. Tada je donirao 100 tiduća dolara, a i kasnije je sudjelovao u brojnim sličnim akcijama NBA košarkaša.

Linker
03. svibanj 2024 19:12